Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ηγήθηκε των απωλειών στις ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της και να προσαρμόσει τη στάση της ως προς την πολιτική του ελέγχου της καμπύλης των αποδόσεων. Ο δείκτης αναφοράς υποχώρησε κατά 1,66%, ενώ ο Topix σημείωσε μικρότερες απώλειες 1,53%.

Η BOJ διατήρησε επίσης το επιτόκιο αναφοράς της στο -0,1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων

που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει στις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων να κυμαίνονται στο εύρος περίπου συν και πλην 0,5%.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν πιο μικτές, με τον Kospi να υποχωρεί κατά 0,13% και τον Kosdaq να σημειώνει άνοδο 2,73%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,06%, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,38% και ο Shenzhen Component κέρδισε 1,41%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,92%, καθώς οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των λιανικών πωλήσεων θα παραμείνει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι.

Keywords
Αναζητήσεις
apoleies-sta-asiatika-chrimatistiria-20.htm
Τυχαία Θέματα