Απίστευτη μιζέρια – Όλος ο κόσμος μιλάει για την έξοδο στις αγορές και εδώ κάνουμε …σαν τις χήρες στο κρεβάτι

13:35 9/4/2014 - Πηγή: BankWars

Κανένας δεν είπε πως η Ελλάδα και οι Έλληνες θα σωθούν σήμερα και θα ευτυχήσουν αύριο με την έξοδο στις αγορές. Αλλά είναι, το λιγότερο παραλογισμός, να μιλάει όλος ο κόσμος θετικά για αυτή την ελληνική κίνηση και στο εσωτερικό της χώρας να κάνουν ορισμένοι σαν τις …χήρες στο κρεβάτι.

Οι ίδιοι που τώρα …γκρινιάζουν, είναι αυτοί που όταν οι ξένοι καταδίκαζαν την Ελλάδα, έπαιρναν τις δηλώσεις τους και τις έκαναν…σημαία, για να αποδείξουν το πόσο αποτυχημένη είναι η κυβέρνηση των Μνημονίων.

«Δανείζονται με 5%, αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα!», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η έξοδος στις αγορές είναι «πολιτικά επιζήμια κίνηση γιατί στη δεδομένη στιγμή που είχαμε όφελος να διεκδικήσουμε κούρεμα χρέους δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μπορεί και δανείζεται ακόμη και ακριβά».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι θέλει να αποκρύψει πως το φθινόπωρο πηγαίνουμε για νέο μνημόνιο που θα καλύψει το δημοσιονομικό κενό.

Απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θλίβεται που ολόκληρος ο κόσμος εκφράζει το θαυμασμό του για την επιτυχία της Ελλάδας» και σημείωσε: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για τον πόνο τους. Η μιζέρια πάντως δεν αφορά την Ελλάδα».

ΓΚΡΙΝΙΑ…

Η έξοδος της χώρας στις αγορές, είναι καταστροφική, ευνοεί μόνο τη Μέρκελ, είναι αντιπερισπασμός της κυβέρνησης στην υπόθεση Μπαλτάκου και επιπλέον, είναι και πολιτική απάτη!

Αυτές τις απόψεις εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις:

Α. Τσίπρας: “Πυροβολούμε τα πόδια μας”

Πυροβολούμε τα πόδια μας, ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές από το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν προχωρούμε σε διαγραφή χρέους και αυτό είναι πολιτικό έγκλημα.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: “Επικοινωνιακή η έξοδος με…κοντά ποδάρια”

Επιμένει στην κριτική του για την έξοδο της χώρας στις αγορές ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τομεάρχη οικονομικών του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να κάνει λόγο για “επικοινωνιακές ενέργειες έχουν κοντά ποδάρια” και να χαρακτηρίζει εκ νέου το χρέος “μη βιώσιμο”.

“Η έξοδος στις αγορές, με δεδομένο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, απαντά στα πολιτικά και επικοινωνιακά προβλήματα της κυβέρνησης” επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο κ. Τσακαλώτος και επιτίθεται στην κυβέρνηση, αποδίδοντας την έξοδο στις αγορές ως κίνηση για “να στηρίξει το νέο ΄success story΄, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες ο Υπ. Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι η χρηματοδότηση του κράτους είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους δώδεκα μήνες”.

Ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην επιχειρηματολογία ότι η έξοδος στις αγορές δεν αποτελεί απάντηση “στο πρόβλημα ότι δανειζόμαστε για να αποπληρώσουμε παλιά χρέη και όχι για την ανάπτυξη” και σημειώνει ότι “αντί να μεταφέρονται πόροι από τις πλούσιες στις φτωχότερες χώρες, με την υφιστάμενη πολιτική η Ελλάδα κι ο υπόλοιπος Νότος θα μεταφέρουν κεφάλαια στις χώρες του Βορρά”.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι τα δάνεια που παίρνουμε, “είτε θεσμικά είτε από τις αγορές, έρχονται να στηρίξουν την πολιτική της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της απορρύθμισης, των ιδιωτικοποιήσεων και της εσωτερικής υποτίμησης”.

Π. Σκουρλέτης: Προεκλογική η έξοδος στις αγορές, ευνοεί μόνο τη Μέρκελ!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=No58KGV3vHk

Π. Λαφαζάνης:Αντιπερισπασμός στην υπόθεση Μπαλτάκου η έξοδος στις αγορές

«Η κυβέρνηση είναι σε πανικό και σε αδιέξοδο που για αυτόν τον λόγο κάνει απονενοημένα διαβήματα, πιστεύοντας ότι θα βρει σανίδα σωτηρίας. Και τέτοιο απονενοημένο διάβημα είναι η άρον-άρον, βεβιασμένη, εσπευσμένη έξοδος στις αγορές, την οποία θέλει να την εμφανίσει, όχι μόνο ως προεκλογικό χαρτί, αλλά και ως αντιπερισπασμό στην υπόθεση Μπαλτάκου, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zocvJz3xYfw

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EkL9LVGCY3Q

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Να μη βγει η χώρα στις αγορές κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Mega.

«Να μη βγει στις αγορές. Δεν χρειάζεται λεφτά αυτή τη στιγμή. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Στο ερώτημα τι θα έκανε σε αντίστοιχη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήταν στο τιμόνι της χώρας, απάντησε:

«Θα προηγηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους -αυτό είναι το διακύβευμα- προκειμένου να γίνει βιώσιμο, για να πάμε στις αγορές πίσω».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Φαίνεται ότι σήμεραβγαίνουμε στις αγορές. Πώς κρίνετε αυτήν την κυβερνητική κίνηση; Είστε χαρούμενοι που η χώρα θα δανειστεί ξανά στην ελεύθερη αγορά μετά από τέσσερα χρόνια στο μνημόνιο;

Δεν είμαστε χαρούμενοι, γιατί πρόκειται για μια κίνηση εντελώς προσωρινή και δεν έχει να κάνει με μια πολιτική που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Γίνεται κυρίως για προεκλογικούς λόγους και για πολιτικό αντιπερισπασμό, διότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην ίδια και σε ακροδεξιούς κύκλους και τη Χρυσή Αυγή. Κατά βάση λοιπόν η κίνηση αυτή της εξόδου στις αγορές γίνεται, επειδή η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα στους πολίτες ότι φύγαμε από τα μνημόνια και ότι οι αγορές μας αποδέχονται. Δεν είναι όμως δυνατόν να μην αποδέχονταν οι αγορές να δανείσουν στην Ελλάδα το 2010, όταν το δημόσιο χρέος της ήταν 115% του ΑΕΠ, και να το αποδέχονται τώρα που το δημόσιο χρέος μας είναι 175% του ΑΕΠ, δηλαδή 321,4 δις ευρώ. Και δυστυχώς, κατά τη δική μας εκτίμηση, θα δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια που θα επιβαρύνουν τις μελλοντικές γενιές.

Βέβαια, μπορεί κάποιος να αντικρούσει λέγοντας ότι είναι πολύ μικρό το ποσό για το οποίο βγαίνουμε στις αγορές, δηλαδή 2 δις ευρώ. Ωστόσο, περισσότερο γίνεται για λόγους προεκλογικών εντυπώσεων και όχι επειδή η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της. Με 25% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, με το 30% να μην έχει επαρκή θέρμανση, με 586.000 ανήλικα παιδιά να κινδυνεύουν από την πείνα και με το να είναι η χώρα μας σταθερά πρώτη τους τελευταίους δεκαέξι μήνες στην ανεργία, και κυρίως στην ανεργία των νέων, σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, θεωρώ ότι αυτή η έξοδος στις αγορές είναι περισσότερο ένα πολιτικό ανέκδοτο παρά μια σοβαρή προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Ακόμη κι έτσι, πιστεύετε ότι η κίνηση αυτή θα έχει κάποιες θετικές επιπτώσεις ή μόνο αρνητικές;

Κατά τη γνώμη μου, θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις Το ερώτημα για εμάς είναι ποιος βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία αυτή, την οποία μάλιστα είχε καταγγείλει πριν από έναν μήνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Πρόεδρός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είχε προβλέψει δηλαδή ότι θα στηθεί ένα τέτοιο προεκλογικό σκηνικό. Διότι το μικρό δάνειο των 2 δις ευρώ που θα λάβει η χώρα μας από τις αγορές είναι επί της ουσίας τα «τριάκοντα αργύρια» προς την κυβέρνηση που προωθεί το ξεπούλημα-χάρισμα των ελληνικών τραπεζών στους εγχώριους ολιγάρχες, στις ξένες τράπεζες καθώς και στα κερδοσκοπικά funds. Ένα ξεπούλημα που ψηφίστηκε με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο, παρέχοντας μάλιστα και ποινική και αστική ασυλία σε όσους από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) επιδιώξουν κάτι τέτοιο. Όταν δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου χαρίζει σε κάποιους τραπεζίτες που χρεωκόπησαν τις τράπεζες –με άλλα λόγια, στους μεγαλομετόχους τους που τις χρεωκόπησαν– δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, διότι τόση θα είναι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου, και αυτοί επιστρέφουν ως αντάλλαγμα 2 δις ευρώ, με τοκογλυφικό μάλιστα επιτόκιο που ως γνωστόν θα είναι περίπου 5%, αυτό δεν ονομάζεται ούτε δανεισμός ούτε έξοδος στις αγορές. Αποτελεί τη μεγαλύτερη απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τέλος, θέλω να επισημάνω –θα είμαι πολύ σαφής σε αυτό, όπως πολύ σαφής ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ– ότι διέξοδο, οριστική διέξοδο, μόνιμη και ελπιδοφόρα διέξοδο για τη χώρα μας θα αποτελούσε μόνο η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Μια κίνηση που, ακόμη και με όρους καθαρά καπιταλιστικούς, θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος και θα επιτρέψει έναν πραγματικό δανεισμό από τις αγορές, με χαμηλό και λογικό επιτόκιο. Διότι μόνο, εάν είναι βιώσιμο το χρέος μιας χώρας, εάν δηλαδή μπορεί η χώρα να το αποπληρώνει, τότε θα σπεύσουν οι αγορές να την δανείσουν. Δεν θα σπεύσουν να την δανείσουν, εάν το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Γι’ αυτό ακριβώς εμείς λέμε ότι πρόκειται για μια στημένη διαδικασία, που δεν έχει να κάνει με την πραγματική οικονομία της χώρας, η οποία στηρίζεται σε κοινωνικά ερείπια, αλλά συνιστά πρόκληση για έναν λαό που έχει καταδικαστεί στην πείνα, στην οικονομική εξαθλίωση και στην ανεργία.

Η κυβέρνηση όμως σας κατηγορεί για ιδεοληψίες του παρελθόντος που είναι επικίνδυνες.

Δεν νομίζω ότι είναι ιδεοληψίες αυτά που αναφέρει το πολυνομοσχέδιο, στην ουσία το νέο μνημόνιο, που ψηφίστηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο για τις τράπεζες. Διότι το εν λόγω πολυνομοσχέδιο αναφέρει ότι το ΤΧΣ –με λίγα λόγια, το Δημόσιο, καθώς διαχειρίζεται χρήματα του ελληνικού λαού– που έχει σήμερα στην κατοχή του το 89-93% των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς τους έδωσε περίπου 40 δις ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση, «δύναται» να πουλήσει τις μετοχές του στους πρώην τραπεζίτες-μετόχους ή σε κερδοσκοπικά funds ή σε γερμανικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, σε τιμή μικρότερη από την τιμή με την οποία απέκτησε το ίδιο το ΤΧΣ τις μετοχές των τραπεζών ή σε τιμή μικρότερη από την παρούσα χρηματιστηριακή τιμή τους. Λέει επιπλέον ότι οι τράπεζες αυτές μπορούν να προβούν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, χωρίς να μπορεί το Δημόσιο –το ΤΧΣ– να ασκήσει ως κάτοχος της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετοχών το προνομιακό του δικαίωμα να συμμετάσχει σε μια τέτοια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πράγμα που σημαίνει ότι, από το 89% των μετοχών που έχει σήμερα στην κατοχή του το ΤΧΣ, μπορεί να φθάσει στο 20%. Αυτό συνεπάγεται ότι, από τα 40 δις ευρώ που έδωσε το ΤΧΣ –δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, ο ελληνικός λαός, οι έλληνες φορολογούμενοι– και τα οποία έχουν προστεθεί στο δημόσιο χρέος της χώρας, θα χαθούν περίπου 20 δις ευρώ. Γι’ αυτό ακριβώς είπα πριν ότι δεν είναι τίποτε για αυτά τα τραπεζικά συμφέροντα να στηρίξουν αυτήν την προσωρινή έξοδο προεκλογικού χαρακτήρα και σκοπιμότητας των μόλις 2 δις ευρώ έναντι των 20 δις ευρώ που θα εξοικονομήσουν. Και αυτά δεν είναι ιδεοληψίες, είναι στοιχεία. Και μάλιστα έφθασε η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο που ψήφισε να απαλλάξει από αστικές –και ενδεχομένως και ποινικές– ευθύνες όσους προχωρήσουν στο ξεπούλημα αυτό των τραπεζών με τον τρόπο που μόλις εξήγησα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η έξοδος στις αγορές είναι αναγκαία, διότι εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες, οι καταθέσεις δεν θα είναι εγγυημένες.

Η διασφάλιση των καταθέσεων του ελληνικού λαού είναι πρώτη προτεραιότητα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν ήμασταν εμείς αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που ψήφισε το κούρεμα των ελληνοκυπριακών καταθέσεων στο Eurogroup. Επιπλέον, επί μνημονιακών κυβερνήσεων έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 70 δις ευρώ και σας διαβεβαιώνω –είμαι απόλυτος σε αυτή μου την εκτίμηση– ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν πίσω στις ελληνικές τράπεζες τα 70 δις ευρώ ή δεν υπάρχει περίπτωση να μας δανείσουν με δικαιοσύνη και ευνοϊκά επιτόκια ή δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ξένες παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα, εάν δεν διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους. Αυτό ακριβώς είναι το κλειδί της υπόθεσης. Και εάν δεν αποκτήσουμε αυτό το κλειδί, δεν πρόκειται να υπάρξει ελπίδα για την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας. Επομένως, το θέμα της διαγραφής του δημοσίου χρέους είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για εμάς μαζί με το θέμα της ακύρωσης των μνημονίων… [left.gr]

Original article: Απίστευτη μιζέρια – Όλος ο κόσμος μιλάει για την έξοδο στις αγορές και εδώ κάνουμε …σαν τις χήρες στο κρεβάτι.

Keywords
μιζέρια, μιζέρια, χηρες, αγορες, κρεβατι, χρυση αυγη, real news, αλέξης τσίπρας, εν λόγω, ελλαδα, χρεος, ΠΑΣΟΚ, συριζα, κουρεμα, μνημονιο, μερκελ, τσιπρας, βρυξέλλες, υφιστάμενη, youtube, λαφαζάνης, βουλη, https, νοημα, mega, αναδιαρθρωση, αεπ, δις, real, news, τραπεζες, funds, σημαίνει, www.youtube.com, βενιζελος, σαμαρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, ξανα, αλέξης τσίπρας, νεο μνημονιο, πολυνομοσχεδιο, χωρες, το θεμα, αεπ, αυγη, βημα, γνωμη, δανεια, εξοδος, θεμα, οικονομια, σκαι, το βημα, mega, news, real, youtube, αγορα, αυξηση, αναγεννηση, ανεργια, ανεκδοτο, βρισκεται, βρυξέλλες, γινει, γινεται, δανειο, δεδομενο, δημοσιο, δυστυχως, δηλωσεις, δικη, δις, δωδεκα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, ελπιδα, εν λόγω, επενδυσεις, επιτυχια, ερχονται, ευρωπη, εφημεριδα, ζημια, ιδια, ιδιο, υποθεση, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, λαφαζάνης, λεφτα, λογια, λογο, μηκος, μηκος κυματος, μηνες, μικρο, νοημα, ουσια, οφελος, παιδια, παμε, προβληματα, σαφης, σκηνοθεσια, τιμη, υφιστάμενη, φυγαμε, φθινοπωρο, χρυση, δημητρης, δικαιωμα, χωρα, ποδια, σημαίνει, funds, θελω να, θερμανση, θετικα, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα