Θρήνος στη Βρετανία! Απεβίωσε η Μάργκαρετ Θάτσερ

15:06 8/4/2013 - Πηγή: BankWars
Στο πένθος βύθισε ολόκληρη τη Βρετανία η είδηση πως η Μάργκαρετ Θάτσερ έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Απριλίου.Ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα πρωθυπουργός της Βρετανίας, αλλά και η μοναδική που έμεινε στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για 11 χρόνια.Έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί από τη δημοσιότητα. Η “σιδηρά κυρία” της βρετανικής πολιτικής σκηνής “έσβησε” από εγκεφαλικό σε ηλικία 87 ετών.Ο θάνατος ανακοινωθηκε από τα παιδιά της, Μαρκ και Κάρολ.Η Θάτσερ διετέλεσε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας από το 1979 μέχρι το 1990 και ήταν η πρώτη
γυναίκα που διετέλεσε σε αυτό το πόστο. Πήρε τον ηγετικό θώκο των συντηρητικών εκτοπίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό, Έντουαρντ Χιθ, το 1975 και κέρδισε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Αποσύρθηκε από την πολτιική το 1992. Το πατρικό της ήταν Μάργκαρετ Ρόμπερτς.Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μόλις έμαθε για τον θάνατο της Θάτσερ, ακύρωσε την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ευρώπη και αναμενόταν να επιστρέψει στη χώρα από τη Μαρδίτη όπου βρισκόταν, το συντομότερο δυνατό.

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Λαίδης Θάτσερ. Χάσαμε μία σπουδαία ηγέτιδα, μία σπουδαία πρωθυπουργό και μία σπουδαία Βρετανίδα», επισήμανε σε μήνυμά του στο Twitter ο κ. Κάμερον.

Τη λύπη της εξέφρασε και η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία δήλωσε ότι θα στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα