Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Είκοσι χιλιάδες το πολύ οι διαδηλωτές – Λειτουργούν μετρό, τραμ, ηλεκτρικός

23:21 8/4/2014 - Πηγή: BankWars

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Είκοσι χιλιάδες το πολύ είναι οι διαδηλωτές που βρίσκονται στο απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία μιλά για 12.000 διαδηλωτές.

Περισσότερος κόσμος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, λιγότερος στη συγκέντρωση ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακόμη λιγότερος στη συγκέντρωση πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων που κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ από τις 10:00 στην Ομόνοια.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές την Τετάρτη λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί, σιδηροδρομικοί, φαρμακοποιοί, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στους Δήμους, δικαστικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. ενώ ακινητοποιημένα για 24 ώρες θα παραμείνουν προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ. Η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του μετρό, του οποίου οι συρμοί θα τερματίζουν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Μάλιστα, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα σημερινά βραδινά δρομολόγια των τρένων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν και αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφάσισαν τελικά να μην πάρουν μέρος στην απεργία.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης.

Κλειστά θα είναι και τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, λόγω συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην απεργία (οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα).

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Με προβλήματα θα διεξάγονται οι δίκες λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.

Original article: Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Είκοσι χιλιάδες το πολύ οι διαδηλωτές – Λειτουργούν μετρό, τραμ, ηλεκτρικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα