Αντιδρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Άνοδος άνω του 6% για το Χ.Α.

Οι επενδυτές δείχνουν ότι προσπαθούν να ξεχάσουν τη χθεσινή εφιαλτική ημέρα στις αγορές, κατά τη διάρκεια της οποίας υπολογίζεται ότι εξανεμίστηκαν πάνω από 400 δισ. ευρώ από τις ευρωαγορές. Το πόσο των 400 δισ. ευρώ είναι ιλιγγιώδες αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι αντίστοιχο με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων έξι και κάτι μηνών μέσω του QE της ΕΚΤ (60 δισ. ευρώ μηνιαίως) .

Αν και οι παγκόσμιες ανησυχίες για την ευρωστία της κινεζικής οικονομίας, ήρθαν για να παραμείνουν, οι ευρωπαϊκοί δείκτες επιχειρούν σήμερα να αντιδράσουν,

παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν νωρίτερα οι κινεζικές και ιαπωνικές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 3,12% στις 352,63 μονάδες και ο Stoxx 50 καταγράφει κέρδη 2,98%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 3,02%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 3,12% και ο αγγλικός FTSE 100 κινείται 2,38% υψηλότερα. Ο ελβετικός SMI κερδίζει 1,3%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Γερμανία υπερέβη τις προσδοκίες τον Αύγουστο παρά τη διογκούμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά της Κίνας και στις αναδυόμενες αγορές.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 βρίσκεται 1,19% υψηλότερα, ο πορτογαλικός PSI 20 σημειώνει κέρδη 1,48% και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται 1,84%.

Ωστόσο ο εκτροχιασμός συνεχίστηκε και σήμερα στις κινεζικές μετοχές, με το δείκτη Shaghai Composite να υποχωρεί άνω του 7%, αθροίζοντας απώλειες άνω του 22% σε τέσσερις συνεδριάσεις και κλείνοντας κάτω από τα επίπεδα των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα