Αντιδράσεις και απάντηση Παππά στην επιδότηση με 629.561 ευρώ της ταινίας Γαβρά-Βασουφάκη

Την επιχορήγηση της ταινίας “Adults in the Room” – Ενήλικοι στο Δωμάτιο, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με 629.561 ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων.

Πόσο πειστική μπορεί να είναι η αφήγηση της ιστορίας αυτής στην ταινία του Κώστα Γαβρά, πόσο θα μπορεί να αποτυπώσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα capital controls η για τα 100 δις

που κόστισε εκείνο το δραματικό καλοκαίρι στην ελληνική οικονομία- σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρένγκλινγκ- όταν μεταξύ των χρηματοδοτών της ταινίας είναι το υπουργείο του Νίκου Παππά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

“O προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου επτακοσίων ενενήντα οκτώ χιλιάδων επτακοσίων σαράντα επτά ευρώ (1.798.747,00 €). Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 35% του προϋπολογισμού των επιλέξιμων δαπανών, ήτοι στο ποσό των εξακοσίων είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα ένα ευρώ και σαράντα πέντε λεπτών (629.561,45 €)”.

Την ταινία, το σενάριο της οποίας αναφέρεται στα γεγονότα και τις εξελίξεις του θυελλώδους α’ εξαμήνου του 2015 που μας οδήγησε στο δημοψήφισμα και τα capital controls, σκηνοθετεί ο Κώστας Γαβράς.

Σε επιστολή του προς τον Τύπο ο Κώστας Γαβράς μιλώντας για τους ηθοποιούς ανέφερε πως η παραγωγή έχει εξασφαλίσει μια ομάδα κορυφαίων ερμηνευτών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. “Να αναφέρω πρώτα τους “φιλοξενούμενούς” μας: ένα θερμό καλωσόρισμα λοιπόν στον Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο συνεργάζομαι με χαρά για τέταρτη φορά, και στους Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς και Φραντσέσκο Ακουαρόλι. Και από την Ελλάδα: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΠΑ

«Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ν. Παππάς. «Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους». «Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία. Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα