Άντεξε παρά την πανδημία η ΙΚΤΙΝΟΣ

Παρά τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας, που έπληξε τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο, η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ κατάφερε να ανταποκριθεί στις τεράστιες προκλήσεις του 2020, παραμένοντας κερδοφόρα, με μικρές απώλειες, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πρόγραμμα και χωρίς να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού.

Βέβαια, η κάμψη της οικονομικής και της οικοδομικής δραστηριότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, η απαγόρευση ταξιδιών και διεθνών εκθέσεων, τα προβλήματα με τις μεταφορές και τη λειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων – κλόνισαν πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις, και η  ΙΚΤΙΝΟΣ

ΕΛΛΑΣ  δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, το 2020, οι πωλήσεις της Ικτίνος μειώθηκαν κατά 20% και το EBITDA κατά 33%.

Ωστόσο, οι εξαγωγές εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% του κύκλου εργασιών, ενώ, παρά την πανδημία, η εισηγμένη δεν διέκοψε το επενδυτικό της πρόγραμμα, καθώς το μεγάλο της επενδυτικό project στη Δράμα, ύψους 6,9 εκατ. ευρώ, προχωρά κανονικά.

Παράλληλα, ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 8,3 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο για εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού και θα υλοποιηθεί σταδιακά.

Μαθαίνουμε επίσης ότι οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, σηματοδοτούν την αρχή της ανάκαμψης, παρότι οι επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα