Άνοιξε η Αττική Οδός – Χωρίς διόδια οι διελεύσεις έως την Κυριακή

Τρεις ημέρες από την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό λόγω της απίστευτης ολιγωρίας της εταιρείας να αντιμετωπιστεί η επέλαση της «Ελπίδας», αποκαταστάθηκε πλήρως από τις 8 σήμερα το πρωί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι διελεύσεις θα γίνονται άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν

σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς».

Ανοίγει η Αττική οδός το πρωί στις 8πμ pic.twitter.com/MswdLznCtC

— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) January 26, 2022

Επισημαίνεται επίσης ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων έχει ολοκληρωθεί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα.

Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, εκτελούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα βρεθεί σήμερα η διοίκηση της Αττικής Οδού, προκειμένου να συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 2.000 ευρώ, προς τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν εντός του αυτοκινητοδρόμου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης θα συναντηθεί με την εταιρεία, έτσι ώστε να καθοριστούν το πώς, το πότε και υπό ποια κριτήρια θα δοθούν τα 2.000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα