Ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν μεικτά κατά την έναρξη της νέας εβδομάδας διαπραγμάτευσης και οι επενδυτές θα παρακολουθούν προσεκτικά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται ήπια ανοδικά κατά 0,09%. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής καταγράφουν άνοδο 0,5%, ενώ εκείνες του κλάδου εξόρυξης διαπραγματεύονται 0,4% χαμηλότερα.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,10%, με τον γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,07%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται ελαφρά, κατά 0,06%.

Η έκθεση

για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Απριλίου αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, με τους traders να ελπίζουν ότι η επιστροφή στις αυξήσεις των επιτοκίων είναι σε μεγάλο βαθμό μακριά από το τραπέζι για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, παρά το πλήθος των πιο θερμών από το αναμενόμενο αποτελεσμάτων πληθωρισμού πρόσφατα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας τον Απρίλιο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,3% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Reuters για άνοδο 0,2%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ινδίας θα ανακοινωθούν επίσης αργά τη Δευτέρα, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα επιβραδυνθεί ελαφρώς στο 4,8% τον Απρίλιο, από 4,85% τον Μάρτιο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, πιέσεις στις αγορές πετρελαίου με το βλέμμα στα επιτόκια, στην αγορά κρατικών ομολόγων, ενώ στην αγορά κρατικών ομολόγων, υψηλό έξι μηνών χτύπησαν οι αποδόσεις των ιαπωνικών τίτλων.

Keywords
Αναζητήσεις
anodiki-kinisi-sta-evropaika-chrimatistiria-19.htm
Τυχαία Θέματα