Ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βασιζόμενα στη θετική παγκόσμια δυναμική που έχει επικρατήσει αυτή την εβδομάδα, παρά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ο Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,5% στις πρώτες συναλλαγές, με όλους τους κλάδους στο πράσινο, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 0,35% στις 454,76 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου των ορυχείων, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ηγήθηκαν των κερδών, και οι δύο με άνοδο περίπου 1%.

Ο Stoxx έκλεισε σε υψηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη, αφού σημείωσε

την Τρίτη την καλύτερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων 11 μηνών.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με άνοδο 0,35%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,24%, o CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 0,20%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,66% και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 0,20%.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο κατά πόσον η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων μετά από μια σειρά ήπιων σχολίων από αξιωματούχους, ακόμη και με πληθωρισμό χοντρικής που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. Η προσοχή σήμερα στρέφεται στον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθεί αργότερα .

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενίσχυσαν με νέες δηλώσεις τους τις ενδείξεις ότι η αύξηση των επιτοκίων ενδέχεται να έχει κορυφωθεί. Ο διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο δήλωσε στο CNBC: «Εκτός της περίπτωσης νέων αναταράξεων, που δεν βλέπουμε να έρχονται, θα τελειώσουμς (σς. νε τις αυξήσεις) , αυτή είναι η ερμηνεία μου για την απόφαση του Σεπτεμβρίου».

Η ΕΚΤ αναμένεται να δημοσιεύσει σήμερα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο Η μέτρηση του Ιουλίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, δείχνοντας 0,6% συρρίκνωση, από 0,5% προηγουμένως..

Στο μεταξύ, η γερμανική Birkenstock υποχώρησε περισσότερο από 12% στο ντεμπούτο της στην αγορά της Νέας Υόρκης την Τετάρτη.

Νωρίτερα, οι μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημείωναν άνοδο, με αιχμή το Χονγκ Κονγκ.

Keywords
Αναζητήσεις
anodiki-kinisi-sta-evropaika-chrimatistiria-11.htm
Τυχαία Θέματα