Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου με φόντο ανησυχίες για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου καθώς έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για ενδεχόμενη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς. Ωστόσο, η συμφωνία στη Γερουσία για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους αποτρέποντας το shutdown, δημιούργησε «κάποιο αίσθημα ασφάλειας».

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο WTI -και συγκεκριμένα το συμβόλαιο

παράδοσης Νοεμβρίου- κερδίζει 0,52%, φτάνοντας στα 91,26 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο brent παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 0,62% και φτάνει στα 92,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.

Τόσο το αργό όσο και το brent σημείωσαν άνοδο σχεδόν 30% το τρίτο τρίμηνο λόγω των προβλέψεων για μεγάλο έλλειμμα προσφοράς αργού το τέταρτο τρίμηνο, αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επέκτειναν τις πρόσθετες περικοπές προσφοράς έως το τέλος του έτους.

Ο OPEC με τη Ρωσία και άλλους συμμάχους, ή ο OPEC+, είναι απίθανο να τροποποιήσει την τρέχουσα πολιτική παραγωγής πετρελαίου σε μια σημαντική συνάντηση την Τετάρτη όπως ανέφεραν στο Reuters τέσσερις πηγές του OPEC+.

Έρευνα του Reuters έδειξε ότι η παραγωγή πετρελαίου του OPEC αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, οδηγούμενη από αυξήσεις στη Νιγηρία και στο Ιράν παρά τις περικοπές από τη Σαουδική Αραβία.

Τα επίσημα στοιχεία του Σαββάτου έδειξαν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε για πρώτη φορά σε έξι μήνες τον Σεπτέμβριο.

Παρά τα θετικά νέα για την Κίνα, τα στοιχεία της ευρωπαϊκής μεταποίησης έδειξαν ότι η ευρωζώνη, η Γερμανία και η Βρετανία παρέμειναν βυθισμένες σε ύφεση τον Σεπτέμβριο κάτι που θεωρείται κακό για τη ζήτηση πετρελαίου.

Keywords
Αναζητήσεις
anodika-kineitai-i-timi-tou-petrelaiou-me-fonto-anisychies-gia-meiosi-tis-pagkosmias-prosforas.htm
Τυχαία Θέματα