Αναβαθμίζει τις προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών η BofA Merrill Lynch

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για τις προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών και το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 προχώρησε η BofA Merrill Lynch.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου αλλά και των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΚΤ, πέραν της Εθνικής, η BofA Merrill Lynch περιμένει και την Alpha Bank

φέτος να καταγράψει κέρδη.

Ωστόσο η σύσταση της επενδυτικής παραμένει και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες “ουδέτερη” ενόψει της αναθεώρησης της ποιότητας του χαρτοφυλακίου τους (AQR). Παράλληλα διατηρεί τις ίδιες τιμές στόχους: για την Eurobank τα 0,39 ευρώ (περιθώριο ανόδου 15%), για την Πειραιώς τα 1,72 ευρώ (περιθώριο 14%), για την Εθνική τα 2,80 ευρώ (περιθώριο 9%) και για την Alpha τα 0,70 ευρώ(περιθώριο 3%).“Στα αποτελέσματα β’ τριμήνου κυριάρχησαν οι έκτακτες χρεώσεις που είχαν σημαντικό θετικό αντίκτυπο για τις Alpha, Εθνική, Πειραιώς”, σημειώνει η BofA Merrill Lynch. Αντίθετα επιβαρύνθηκε περισσότερο η Eurobank καταγράφοντας μεγαλύτερες των εκτιμήσεων ζημιές.Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου υποστηρίζουν την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές του καθαρού περιθωρίου κέρδους (NIM) αλλά και την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αν και δεν προσέφεραν ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη στις χορηγήσεις δανείων”, σημειώνουν οι αναλυτές. Το AQR παραμένει η μεγαλύτερη αβεβαιότητα σήμερα για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα