ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η FITCH

Σε Β- από CCC, αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, κίνηση η οποία επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα. Σταθερό το outlook.

Όπως σχολιάζει ο οίκος αξιολόγησης, μία ημέρα μετά την έγκριση

της διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ από το Eurogroup, η εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας έχει αρχίσει, ενώ έχει σημειωθεί ξεκάθαρη πρόοδος ως προς την εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Η Fitch χαρακτηρίζει υψηλό το τίμημα, όσον αφορά στη χαμένη παραγωγή και την αύξηση της ανεργίας, γι αυτό παραμένει αμφίβολη η ικανότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει υποχωρήσει και οι δείκτες οικονομικού κλίματος ενισχύονται, μετά το PSI και τη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων. Σύμφωνα με τον οίκο, σε καλό δρόμο βρίσκεται το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Η Fitch υπογραμμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προειδοποιεί ωστόσο ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής του προγράμματος επιμένουν, δεδομένης της αντίστασης στις μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα