Αναστολή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ λόγω έλλειψης προσωπικού

14:55 4/7/2023 - Πηγή: BankWars

Την ημέρα που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές του κυβερνητικού έργου στον τομέα της υγείας, ανακοινώθηκεη η αναστολή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, της μόνης δημόσιας δομής που καλύπτει τις ανάγκες νοσηλείας παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε όλη την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Η

υπεράνθρωπη προσπάθεια των δύο γιατρών, που εδώ και έναν χρόνο είχαν αναλάβει το βάρος όλων των εφημεριών και ξεπερνούσαν καθημερινά τα όρια των αντοχών τους για να λειτουργεί η Παιδοψυχιατρική Κλινική, δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει ανοικτή.

Για το θέμα έγινε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ η οποία όμως δεν έφερε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κλινική πλέον αναγκαστικά δεν θα λειτουργεί και στη θέση της θα υπάρχει καθημερινά ένα εξωτερικό ιατρείο-νοσοκομείο ημέρας, ενώ θα εξυπηρετούνται και τα επείγοντα περιστατικά τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αν παραστεί ανάγκη νοσηλείας για κάποιο παιδί, αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη της χώρας, όπου λειτουργούν παιδοψυχιατρικές κλινικές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής-ψυχίατρος της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Βασίλης Κούδας, δεν υπάρχει σύστημα μεταφοράς ασθενών. «Φανταστείτε, λοιπόν, τους γονείς ενός αυτοκτονικού 16χρονου παιδιού, το οποίο οι γιατροί θα κρίνουν ότι πρέπει να νοσηλευθεί και άρα θα πρέπει να διακομισθεί με κάποιο τρόπο στην Αθήνα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Keywords
Αναζητήσεις
anastoli-leitourgias-tis-paidopsychiatrikis-klinikis-tou-pagni-logo-elleipsis-prosopikou.htm
Τυχαία Θέματα