ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Όλα τα ονόματα και οι αλλαγές που “παίζουν”

Η αναδιάταξη του οικονομικού επιτελείου και η απόφαση του πρωθυπουργού για την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και τα πρόσωπα που θα προτείνει ο Ε. Βενιζέλος θα καθορίσουν το κυβερνητικό σχήμα που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων 15 ημερών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, “παίζουν” μέχρι στιγμής τα εξής:

Έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Γιάννη Στουρνάρα

να εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών. Στο ΥΠΟΙΚ αναμένεται να μετακινηθεί και ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ενώ έχει εξετασθεί και η συμμετοχή στο οικονομικό επιτελείο του Χρ. Λαζαρίδη.

Οι αλλαγές που προωθούνται θα είναι σαρωτικές καθώς δεν αποκλείεται να βρεθούν εκτός σχήματος προβεβλημένα στελέχη (Γεωργιάδης, Παναγιωτόπουλος, Αθανασίου, Βρούτσης), να μετακινηθούν άλλα (Δένδιας, Χατζηδάκης αν παραμείνει) αλλά και να αξιοποιηθούν οι γαλάζιοι που έδωσαν ανεπιτυχώς τη μάχη στην αυτοδιοίκηση (Σπηλιωτόπουλος, Καλαφάτης, Κουμουτσάκος) αλλά και στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Μόσιαλος).

Συγκεκριμένα για τον Άδωνι Γεωργιάδη ακούγεται πως “”παίζει” και η μετακίνησή του στο υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν αποκλείεται αλλαγή ηγεσίας και στο υπουργείο Εργασίας ή στο Αγροτικής Ανάπτυξης και η είσοδος στην κυβέρνηση του Γιώργου Κουμουτσάκου ή η επιστροφή του Σταύρου Καλαφάτη.

Στο Μαξίμου υπάρχει δυσαρέσκεια για υπουργούς που είτε δεν έχουν στηρίξει ενεργά την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ., όπως ο Π. Παναγιωτόπουλος είτε έχουν σταθεί απέναντι σε υποψηφίους που στήριξε το κόμμα όπως ο Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει την είσοδο στην κυβέρνηση του Ανδρέα Λοβέρδου κι εκείνος με τη σειρά του, του Χρήστου Αηδόνη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να θέλει το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά μάλλον θα καταλήξει στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετακινηθεί στο υπουργείο Υγείας.

Original article: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Όλα τα ονόματα και οι αλλαγές που “παίζουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα