Ανακάμπτει το πετρέλαιο – Στα 56,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω ανησυχιών για την υπερπροσφορά.

Tο Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,34% στα 56,45 δολ. ανά βαρέλι, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση σημείωσε πτώση κατά -5,6% υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών.

Tο αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα

46,72 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά -7,3% την προηγούμενη συνεδρίαση, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017.

ΧΘΕΣ

Βούλιαξε το πετρέλαιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών, σημειώνοντας απώλειες 7,3%%! Τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ και η συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, εκτιμάται πως είναι οι βασικές αιτίες της βύθισης του μαύρου χρυσού.

Τα συμβόλαια του αμερικάνικου αγρού WTI υποχώρησαν στα 46,24 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Brent κατέγραψαν ισχυρές απώλειες 5,6%, κλείνοντας στα 56,26 δολάρια.

Οι νέες, ισχυρές απώλειες οφείλονται στην περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξε τα 630.000 βαρέλια ημερησίως.

Στις προηγούμενες ημέρες, τα μέλη του ΟΠΕΚ, όπως και τα συνεργαζόμενα κράτη, συμφώνησαν στη μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Αρκετοί επενδυτές, πάντως, θεωρούν ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του πετρελαϊκού καρτέλ δεν πρόκειται να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα, μην καταφέρνοντας να επαναφέρουν τις εύθραυστες ισορροπίες στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα