Αμυγδαλέζα: Εξέγερση των μεταναστών μετά τις εξαγγελίες για “λουκέτο”

Εξέγερση σημειώθηκε στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με τους κρατούμενους να ζητούν την απελευθέρωσή τους. Επί τόπου έχουν σταλεί δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με το in.gr.Σύμφωνα με την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) φωτιά εκδηλώθηκε στο Β13 δωμάτιο 20, όπου περίπου 40 άτομα μάζεψαν τα ρούχα τους και τα καίνε ζητώντας να απελευθερωθούν όλοι άμεσα και φωνάζοντας “ελεύθεροι – ελεύθεροι”.

Σε άλλο θάλαμο-κοντέινερ εξερράγη ο θερμοσίφωνας και από

τύχη δεν υπήρξαν θύματα.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ.Χριστοδουλοπούλου προωθούν την άμεση απόλυση όσων μεταναστών κρατούνται στα στρατόπεδα κράτησης για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών και άμεση απόλυση ευάλωτων περιπτώσεων (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας.

Όπως ανέφεραν, «τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα (σ.σ. οι δύο θάνατοι κρατούμενων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα) υπογραμμίζουν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και αλλαγής στο καθεστώς της αδιάκριτης και πολύμηνης κράτησης μεταναστών και προσφύγων υπό συνθήκες που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Την περασμένη εβδομάδα, μετανάστης που κρατούνταν στο στρατόπεδο κράτησης της Αμυγδαλέζας αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο μετανάστης από το Πακιστάν είχε συλληφθεί για τρίτη φορά και μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα πριν από δύο μήνες από την Κρήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα