ΝΤΡΑΓΚΙ: Από το 2013 η ανάκαμψη στην ευρωζώνη – Αμετάβλητο στο 0,75% το επιτόκιο της ΕΚΤ

15:07 7/3/2013 - Πηγή: BankWars

Αμετάβλητο στο 0,75% διατήρησε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το παρεμβατικό της επιτόκιο, όπως άλλωστε αναμενόταν από τις αγορές.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, όπως η αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό ρεκόρ 11,9% τον Ιανουάριο, η αύξηση των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία το Φεβρουάριο για πρώτη φορά σε περισσότερους από πέντε εκατομμύρια, καθώς και η σημαντική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος το Μάρτιο και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, ενισχύουν τις προσδοκίες των

επενδυτών ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να μειώσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο κοντινό μέλλον.

Οι δηλώσεις Μάριο Ντράγκι:

Ο κ. Draghi ανέφερε ότι η ΕΚΤ πλέον προβλέπει ότι η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ θα κινηθεί στην κλίμακα του -0,9% με -0,1%. Τον Δεκέμβριο η πρόβλεψη ήταν για -0,9% με +0,3%, ενώ η ΕΚΤ πρόβλεπε αρχικά ότι η φετινή ανάπτυξη θα είναι περίπου 1,3% φέτος

Για το 2014 η εκτίμηση για το ΑΕΠ της ευρωζώνης κινείται πλέον στην κλίμακα του 0 με 2% από0,2% με 2,2% τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο κ. Draghi σημείωσε ότι οι πιέσεις στις τιμές θα παραμείνουν συγκρατημένες. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ΕΚΤ προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί μεταξύ 1,2% με 2% το 2013.

Ανέφερε ακόμη, πως τα στοιχεία της προηγούμενης έκθεσης της ΕΚΤ επιβεβαίωσαν την σταθεροποίηση της οικονομίας της ευρωζώνης σε χαμηλά επίπεδα, προσθέτοντας ότι αργότερα μέσα στο 2013 θα αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη και πως η οικονομία της ευρωζώνης θα αρχίσει να σταθεροποιείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα