Α.Μέρκελ: Ευρωπαική λύση στο προσφυγικό – “Ωφέλησαν τη Γερμανία τα κλειστά σύνορα” – Δεν υπογράφω λευκή επιταγή στην Τουρκία

Η Α.Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του κόμματός της, αφού δήλωσε πως τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα ήταν “μια δύσκολη στιγμή για τους Χριστιανοδημοκράτες”, αναφορικά με το προσφυγικό, επέμεινε στην “ευρωπαική λύση”, χωρίς όμως να κρύψει ότι το κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ωφέλησε τη Γερμανία…

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι έχουμε ανάγκη από μια λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και

αυτή η λύση χρειάζεται χρόνο» είπε, σημειώνοντας για τον Βαλκανικό διάδρομο πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία, αυτή τη στιγμή, ωφελείται από το γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι καταφθάνουν (στη χώρα) και αυτό επίσης συνδέεται με το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας- ΠΓΔΜ».

Ωστόσο, δήλωσε ότι «αυτή η λύση δεν είναι βιώσιμη, το βλέπουμε καθημερινά στις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα», πρόσθεσε. «Δεν μίλησα ποτέ κατά της εφαρμογής μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Μίλησα υπέρ της επιβολής συνοριακών ελέγχων, καλύτερης καταγραφής, απελάσεων, χορήγησης ασύλου», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτημα που της τέθηκε για το αν είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα σε εθνικό επίπεδο παρά σε ευρωπαϊκό.

H επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει λευκή επιταγή στην Τουρκία, την ώρα που πολλά στελέχη του συντηρητικού της κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να υπάρξουν υπερβολικά πολλές παραχωρήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ή το θέμα της χορήγησης βίζας στους υπηκόους της.

«Δεν υπάρχει «ναι» (που θα ειπωθεί αυτόματα) για την εισδοχή (της Τουρκίας στην ΕΕ) το οποίο θα συνδέεται με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία των εξωτερικών συνόρων» της ΕΕ, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Ήττα της Α.Μέρκελ – Ενίσχυση της ακροδεξιάς – Κακό νέο για την Ελλάδα στο προσφυγικό

Keywords
Τυχαία Θέματα