Αλμούνια: 43% ακριβότερα πληώρουν οι Έλληνες το φυσικό αέριο

Ενώ ο γερμανός καταναλωτής πληρώνει το φυσικό αέριο, 6,48 cEUR (σεντ του ευρώ)/kWh, ο γάλλος 6,82 cEUR/kWh και ο βούλγαρος 5,56 cEUR/kWh, ο έλληνας καταναλωτής πληρώνει 10,17 cEUR/kWh.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε απάντησή της, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοακίν Αλμούνια, στην απάντησή του, παραθέτει στοιχεία από τις τριμηνιαίες εκθέσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας για τις ευρωπαϊκές αγορές αερίου και ενέργειας, στα οποία καταγράφεται ότι στην Ελλάδα, για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, το φυσικό αέριο πουλιέται, κατά 43% ακριβότερα, τόσο στους οικιακούς καταναλωτές, όσο και στην βιομηχανία, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Σε επίπεδο χονδρικής, μεταξύ των σημαντικών παραγόντων διαφοροποίησης περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, οι δυνατότητες επιλογής διαφορετικών οδών εφοδιασμού και προμηθευτών. Σε επίπεδο λιανικής, η φορολογία αποτελεί σημαντικό στοιχείο» αναφέρει ο κ. Αλμούνια.

Original article: Αλμούνια: 43% ακριβότερα πληώρουν οι Έλληνες το φυσικό αέριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα