Αλλαγή με Αντώναρο – Οι ξεχασμένοι του τρένου – Βουβή κυβέρνηση στις κατασχέσεις για φόρους – Η καλή πρόταση Τσίπρα για τα δάνεια

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Άναψαν τα αίματα στον πολιτικό “μπερντέ” και ο Αλέξης Τσίπρας, σκέφθηκε να βάλει στο “παιχνίδι”, κάποιον “σκληρό” Καραμανλικό, που ξέρει από …αίματα. Η …Αλλαγή, χρειάζεται έμπειρους ανθρώπους, σαν τον αξιότιμο κ.Ευάγγελο Αντώναρο, που μετείχε στην στενή παρέα του Κώστα του Εργατικού που οδήγησε με “ασφάλεια” τη χώρα στην χρεοκοπία του 2009.

Στηρίζουμε Αντώναρο στην

Ανατολική Αττική και ειλικρινά, λυπάμαι που δεν διευρύνθηκε ακόμα πιο πολύ η “κάλτσα”, με τη συμμετοχή ικανότατων πρώην στελεχών της ένδοξης ΝΔ, όπως ο Σπηλιωτόπουλος, ο Κύρτσος, ο Τσιτουρίδης…

Έκανε μεταγγραφές και ο Ανδρέας Παπανδρέου από τα δεξιά, αλλά έβαζε στα ψηφοδέλτια έναν Μπούτο, έναν Γεώργιο Μαύρο. Δεν έβαζε “λιμά”. 

Να περιμένουμε και τη ΝΔ του Κυριάκου να κάνει καμία μεταγγραφή …αεροδρομίου σπό τα Αριστερά; Γιατί όχι; δόξα νά’χει ο Θεός, υπάρχουν και εκεί “ορφανά” που πρέπει να τοποθετηθούν.

Να μην ξεχάσω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην κόρη του “παλαίμαχου” αγωνιστή της Αριστεράς και της προόδου Φώτη Κουβέλη, που κατεβαίνει στη θέση του πατέρα της στην Α’ Αθηνών. Σιγά που θα άφηνε ο Αλέξης την οικογενειοκρατία να είναι αποκλειστικό προνόμιο της Δεξιάς, των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων…

Πέμπτη είδηση στα δελτία ειδήσεων το μνημόσυνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν στο τρένο στα Τέμπη. Λογικό. Πάλι καλά που δεν είδαμε και ρεπορτάζ από την προεκλογική εκστρατεία των πρώην υπουργών, Κ.Αχ.Καραμανλή και Χ. Σπίρτζη, που δεν αξιώθηκαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα τηλεδιοίκησης στα τόσα χρόνια παρουσίας τους στο αρμόδιο υπουργείο.

Θα πείτε, μα φταίει ο σταθμάρχης. Ναι, μόνο που αυτόν, ευτυχώς  μέχρι τώρα, δεν τον είδαμε σε ψηφοδέλτια

Το τι κακός χαμός γίνεται με το κόμμα του Κασιδιάρη που το…κληροδότησε στον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το είδατε, φαντάζομαι. Και το πως νυν αντιεισαγγελέας, βγήκε με δήλωση να στιγματίσει την τροπολογία που θα ψηφιστεί τη Βουλή, η οποία θα βάζει (πιθανό, αλλά καθόλου σίγουρο) φρένο στην είσοδο των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών στο Κοινοβούλιο.

Δεν θα υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης, ούτε στα νομικίστικα, καθότι αναρμόδιος. Απλά, θα υπενθυμίσω δύο πράγματα: 

Η διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε πρώτο βαθμό, ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και ολοκληρώθηκε στις 22 Οκτωβρίoυ 2020 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών. Σε δεύτερο βαθμό, η δίκη ξεκίνησε είκοσι μήνες μετά την πρώτη, στις 15 Ιουνίου 2022,  ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και συνεχίζεται! ΑΝ είχε μετά από τόσα χρόνια βγει η τελεσίδικη απόφαση, κανένας δεν θα ασχολείτο σήμερα με τον Κασιδιάρη και την παρέα του.Για όσους θυμούνται την ιστορία, πρώτος Πρωθυπουργός στην κυβέρνηση της Χούντας ήταν ο εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος.

Πάμε στα οικονομικά:

Επειδή η κυβέρνηση μας έχει φάει το μεδούλι για τις πιέσεις της προς τους τραπεζίτες και τους servisers, προκειμένου να διευκολύνουν τους δανειολήπτες με τα κόκκινα δάνεια, να μειώσουν επιτόκια και να διαγράψουν τόκους ή και κεφάλαια στους “ευάλωτους”, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει το ίδιο με τους Εφοριακούς. Χιλιάδες τα “μπιλιέτα”  για κατασχέσεις και υποθήκες από τους δικαστικούς επιμελητές σε φορολογούμενους για χρέη που δεν ξεπερνούν ούτε τις 20.000 ευρώ, ενώ και οι τόκοι “τρέχουν”! Μάλιστα, το περασμένο έτος οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων σε εισοδήματα και καταθέσεις οφειλετών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς αυξήθηκαν κατά 104,9% σε σύγκριση με το 2021, φτάνοντας συνολικά τις 518.622!

Σε αυτή την αθλιότητα, ποιος θα βάλει ένα φρένο; 

Μιας και μιλάμε για οφειλές, θα πρέπει να πω πως όποιος δεν φορά παρωπίδες κομματικές και διάβασε προσεκτικά αυτά που ανακοίνωσε ο Α.Τσίπρας για τα χρεωστούμενα στις τράπεζες και τους servicers, καταλαβαίνει πως κάθε άλλο παρά είναι για …πέταμα. Με λίγη επεξεργασία και με πολύ λίγα λεφτά από το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης (που δανείζει με 1% τους μεγαλοεπιχειρηματίες -και πολύ σωστά- γιατί η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες επενδύσεις), θα ανασάνουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ παράλληλα θα πρασινίσουν χιλιάδες δάνεια, κάτι που το θέλουν και οι τράπεζες.

Κακώς η κυβέρνηση έσπευσε να “την πέσει” στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του αυτή, αναμασώντας τα παλιά, του στυλ “ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις τράπεζες και παρέδωσε τα δάνεια στα funds”. Ναι, τα παρέδωσε, υπό την πίεση της τρόικας, αλλά τους πολίτες τους ενδιαφέρει να ξεχρεώσουν και να βγουν από τον Τειρεσία. 

Τόσο απλά.

Πολλά είπαμε σήμερα, Μ.Δευτέρα, πολλούς στεναχωρήσαμε, οι προθέσεις μας μετράνε. Και είναι καλές για όλους, όσοι δεν παίζουν τον “παπά”, είτε στην οικονομία, είτε στις τράπεζες, είτε στην πολιτική.

B&B

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα