Αλαλούμ δηλώσεων από υπουργούς – Δημιουργούν θολό τοπίο

«Δεν είναι η επιλογή μας αλλά αν χρειαστεί για ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα για να πετύχουμε στοβάθος του ορίζοντα και πέραν της 30ης Ιουνίου θα το κάνουμε» είπε στον Alpha ο υπουργός Εσωτερικών κ.Βούτσης.
«Δεν πρόκειται στο όνομα μιας ημερομηνίας να υποχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα φέρει τη χώρα σε 3 ή 6 μήνες να μας φέρει στα ίδια ή χειρότερα» απάντησε ο κ. Βούτσης σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση όσον αφορά το τέλος Ιουνίου.

Παρόλα

αυτά παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο μέρος του λαού που είναι πλειοψηφικό δεν δέχεται την εκδοχή του μεγάλου «όχι».

«Το “μεγάλο όχι” δεν σημαίνει βέβαια έξοδος από το ευρώ. Όχι μόνο δεν εργαζόμαστε αλλά και δεν εξετάζουμε την πιθανότητα του Grexit και κανείς ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικοοικονομικά δεν μπορεί να μας υποχρεώσει».

ΕΥ.ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκπομπή Radio 4 Today του BBC δήλωσε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να συμφωνήσει με τους εταίρους σε ένα «οικονομικά εφικτό σχέδιο», τότε η κυβέρνηση θα στραφεί στο λαό για ένα πιθανό Grexit.


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η θέση μας είναι ότι αν έχουμε ένα οικονομικά εφικτό σχέδιο που δεν δημιουργεί ύφεση και δεν συνεχίζει το σπιράλ χρέους, θα υπογράψουμε. Εάν όχι, θα πρέπει να καταφύγουμε στους Έλληνες πολίτες διότι δεν έχουμε εντολή να εγκαταλείψουμε το ευρώ”.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΜΑΤΟΣ Ο κ.ΠΑΝΟΥΣΗΣ

«Μια ρήξη θα είχε συνέπειες και γεωπολιτικού χαρακτήρα με όσα συμβαίνουν στη γύρω περιοχή. Αν σωρευθούν αυτά πάνω σε μια σύγκρουση με την Ευρώπη θα έχουμε υπαρξιακό πρόβλημα στη χώρα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα