ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Στοπ στο μνημόνιο τώρα – Δέσμευση για κατώτατο μισθό 751 ευρώ – Γιατί κατέθεσε την πρόταση μομφής

«Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα. Διαφορετικά, η συνέχισή του αποτελεί συνειδητή εγκληματική επιλογή, με θύματα, των οποίων δεν απειλείται, πλέον, μόνο η ευμάρεια, αλλά η ίδια τους η ζωή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο.

Το «όχι» στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

σημαίνει «ναι» στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως όσοι πιστεύουν ότι λέγοντας «όχι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ του κλείνουν την πόρτα για την εξουσία αυταπατώνται, και ουσιαστικά απλώς παρατείνεται για λίγο η ζωή της κυβέρνησης.

Συμπλήρωσε πως η αποχώρηση της κυβέρνησης από την εξουσία είναι «χρέος» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε πρόταση μομφής μονάχα για τα «εξωφρενικά» συμβάντα στην ΕΡΤ, αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, με την κυβέρνηση να έχει αποτύχει παταγωδώς απέναντι στο αίτημα του ελληνικού λαού για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Από το βήμα στο «Levy Economics Institute», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η κοινωνία είναι σε απόγνωση, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις λέξεις και τους αριθμούς».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία δύσκολη στροφή πριν την πολιτική αλλαγή, αυτό είναι και το νόημα της πρότασης δυσπιστίας. Το όχι στην πρόταση δυσπιστίας είναι το ναι σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική» υπερθεμάτισε εν συνεχεία, υπογραμμίζοντας πως «είναι χρέος πατριωτικό να απομακρυνθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα αυτή η κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα δάκρυα, χρειάζεται πράξεις» πρόσθεσε, καθιστώντας αναγκαία την άμεση εγκαταλείψει το «καταστροφικού προγράμματος του μνημονίου».

«Δεν μπορεί το ΔΝΤ να παραδέχεται λάθος στο ελληνικό πρόγραμμα και ο εκπρόσωπος του εδώ στην Ελλάδα να ζητά τη συνέχιση του προγράμματος. Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει άμεσα» διέτεινε σε έντονο ύφος.

Επίσης, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου ενώπιον αδιεξόδου.«Έχουμε μπροστά μας ένα ευρωπαϊκό πρόσραμμα, πρέπει να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκιαγραφώντας τις πρώτες «κινήσεις» ως κόμμα-κυβέρνησης, ο Α. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος» και θα επαναφέρει τον βασικό μισθό στα προ μνημονίου επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» και διοργανώνεται από το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford.

To συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διεθνών ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Levy και σε συνδυασμό με το πρότζεκτ του Ιδρύματος Ford για τη Χρηματοοικονομική Αστάθεια.

Original article: ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Στοπ στο μνημόνιο τώρα – Δέσμευση για κατώτατο μισθό 751 ευρώ – Γιατί κατέθεσε την πρόταση μομφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα