Α. Τσίπρας στον Alpha: Ντέρμπι οι ευρωεκλογές – Οι εκλογές είναι σε 5 μήνες – Το «τερμάτισε» ο Μητσοτάκης με την 7ημερη εργασία

«Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας, σχολιάζοντας το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τις κατηγορίες ότι πρόκειται περί προεκλογικών παροχών.

Ο κ. Τσίπαρς, μιλώντας στον Alpha, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητοστάκη για τα όσα ανέφερε χθες για την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου.

«Δεν το πίστευα, είδα το βίντεο τρείς φορές

και συνειδητοποίησα ότι ο κύριος Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, είναι απόψεις που πιστεύει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε» τόνισε ο πρωθυπουργός. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

Εξήγησε ότι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε, τα είχε προαναγγέλλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και πως τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επιπλέον απευθυνόμενος στο πρόεδρο της ΝΔ ρώτησε: «είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Εξήγησε ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα», τόνισε.

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Για ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

«Στην μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπυ οι ευρωεκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως από την μια έχουμε επιχειρήματα και από την άλλη το πείραμα της μεταδημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια», πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας.

Για την προσωπική κόντρα με Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή στο πατέρα του, τονίζοντας πως «δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ.Μητσοτάκης στην Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου. Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ.Μητσοτάκη».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι ξέφυγε η κατάσταση. Πιστεύω ότι είναι ένα σχέδιο του επιτελείου του κύριου Μητσιοτάκη. Έχουν έλλειμα επιχειρημάτων στην οικονομία και ροπή σε αντιλαικές θέσεις, αναγκάζανται να πετούν τη μπάλα στην εξέδρα. Ήταν επιλογή του να υποπέσει σε μια αθλιότητα, να μιλας για κοτερα είναι συκοφαντία, να μιλας για νεκρό πατέρα είναι ανείπωτη αθλιόητα. Δεν έχει ξαβαγίνει στην πολιτική ζωή του τόπου.

«Εγώ για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μίλησα στη Βουλή σε ειδική εκδήλωση για τη μνήμη του, έχω τιμήσει τη θέση και τη στάση του στο Μακεδονικό, ο γιός του δεν το έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα αν ήταν Εφιάλτης ή αποστάτης όπως έλεγε η αντιπολίτευση τη δεκαετία του ΄90. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν δημόσιο πρόσωπο και όλοι γνωρίζουν την περπατησιά του, τις απόψεις του, τα θετικά και τα αρνητικά του. Ο δικός μου πατέρας δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο, όταν λοιπόν συκοφαντείς κατακάθεται αυτό στην κοινωνία σαν καταγεγραμμένη αλήθεια».

Ερωτηθεί για τις διακοπες΄με το κότερο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επιλέγει τις οικογενειακές στιγμές να τις κρατά για τον ίδιο. «Θέλω να κρατήσω τα παιδία κου έξω απο αυτή τη λογικ,. Αυτή είναι η δική μου αντίληψη. Όταν είπαν ότι πήγες εκεί, δεν το αρνήθηκα, ήταν γνωστό από τον Σεπτεμβριο του 2019.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λογο για παρακρατικές μεθόδους αναφορικά με τον τρόπο απόκτησης των φωτογραφίων. «Αλλά θα τους γυρίσει μπούμερανγκ όπως είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «το κάνουν για να γυρίσουν τη συζ’ητηση. Αυτό όμως θυμίζει συζήτηση κλειδαρότρυπας».

Σε ερώτηση αν άλλοι υπουργοί του έχουν βρεθεί σε σκάφη απάντησε: «Να πω ότι δεν έχω πρόβλημα αν οι υπουργοί μου ταξιδεύουν με σκάφη. Οι σύμβουλοι του κ.Μητσοτάκη τον οδηγούν σε πολιτικές ξένες προς τη ΝΔ. Οπως για το μακεδονικό. Τον οδήγησαν να κάνει αντιπρόεδρο τον κ.Γεωργιάδη και να αγκαλιάσει τον κ.Βορίδη. Η επιλογή να φέρει στην πολιτική ζωή φωτογραφίες αν πήγα εγώ διακοπές ή κάποιος υπουργός, τον οδηγεί σε μεγάλο λάθος».

Θα υπάρξει όφελος από την Συμφωνία των Πρεσπών

Επανήλθε στην Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι ενώ είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα επιφέρει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της ημέρας το πολιτικό κόστος θα μετατραπεί σε όφελος. Όσο περνά στη συνείδηση των πολιτών ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα δεν είναι οι βόρειοι γείτονες και αρχίζουν να διαφαίνονται θετικά τόσο το κλίμα γυρίζει και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την αρχή είπε το ποσοστό κατά και υπέρ ήταν 60-40, αυτό το 40 δεν υπάρχει κανείς άλλος για να το πάρει, εκτίμησε ο πρωθυπουργός. Επιπλέον η Συμφωνία προκάλεσε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού καθώς η κ. Γεννηματά έσυρε το κόμμα της πίσω από τον κ. Μητσοτάκη. Στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολιτικό όφελος”.

Η Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου

Αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά με την αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας λέγοντας: “Η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι γνωστή, υπάρχει όμως το καινούργιο στοιχείο ότι η Ελλάδα δεν ηχεί ποτέ μέχρι τώρα τόσο ισχυρή υποστήριξη και τόσο ισχυρές συμμαχίες -η ΕΕ στήριξε ομόθυμα την Κύπρο στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Κορυφής- αλλά και το Ισραήλ την Αίγυπτο. Η Τουρκία και λόγω των εσωτερικών της εντάσεων διατηρεί μία στάση αλλοπρόσαλλη και προκλητική. Εμείς έχουμε ανοικτούς τους διαύλους αλλά παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα γίνουν ανεκτές. Αν συνεχίσει η Τουρκία, στις επόμενες Συνόδους της ΕΕ θα υπάρξουν κυρώσεις οικονομικές. Αντί να συνεχίζει αυτή την τακτική θα έπρεπε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου αφού δηλώσει πρώτα όπως και οι άλλες χώρες της περιοχής ότι σέβεται τις διεθνείς συνθήκες.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι έχουμε αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις αλλά και διεθνείς συμμαχίες.

Keywords
τσιπρας, alpha, εκλογες, eurobank alpha, alpha eurobank, εκλογες 2012, εργασια, alpha, μηνες, μητσοτακης, δωρο πασχα, αλέξης τσίπρας, συγκεκριμένο, ΔΕΘ, επιδομα, πασχα, ελλαδα, συριζα, βουλη, μνήμη, λογο, υπουργοι, κυπρος, αιγυπτος, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2012, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, μνήμη, βιντεο, χωρες, δουλεια, εξεδρα, ισραηλ, κοντρα, οικονομια, ρωτησε, υψος, φωτογραφιες, ψεματα, βγαινει, βραδυ, δημοσιο, δικη, δωρο, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, επρεπε, επτα, εσωτερικων, εφιαλτης, ζωη, ιδιο, η δικη, θυμιζει, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, λεει ψεματα, λειτουργια, λογο, μαη, μηνυματα, νικη, οφελος, οκταωρο, παιδια, ροπη, συγκεκριμένο, συζητηση, συνταξη, σκαφη, σχεδιο, τουρκια, κωνσταντινος, πακετο, πηγες, θεσεις, θετικα
Τυχαία Θέματα