Ακύρωσαν την ομιλία τους στην Αθήνα οι τροϊκανοί – Κομισιόν: “Οι συζητήσεις συνεχίζονται”

Ο ινδός επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα Ρίσι Γκογιάλ και ο επικεφαλης της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ ακύρωσαν την έλευσή τους στην Αθήνα και την ομιλία τους στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Στο ίδιο συνέδριο

έχει προγραμματισθεί να μιλήσει την Δευτέρα και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Οι συζητήσεις συνεχίζονται

Στην λακωνική διατύπωση ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται» αρκέσθηκε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Αν και υπήρχαν προσδοκίες ότι σήμερα θα διαφανούν κάποιες αντιδράσεις εκ μέρους των δανειστών για τις θέσεις που τους απέστειλε την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ωστόσο μέχρι και τις 2 το μεσημέρι δεν υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της τρόικας.

Είναι ενδεικτικό πως κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρκέσθηκε να επαναλάβει πως μετά τις πρόσφατες συζητήσεις στο Παρίσι, υπήρξε προσέγγιση απόψεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε πάντως πως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα