Αίγυπτος: Σοκ σε όλο τον κόσμο από τον φονικό “διωγμό” των Κοπτών Χριστιανών

Νέος φονικός διωγμός των Χριστιανών (Κοπτών) στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο στην Αίγυπτο που επέβαιναν Κόπτες Χριστιανοί. Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά παιδιά.

Η νέα σφαγή Κοπτών Χριστιανών σημειώθηκε ενώ τα λεωφορεία

με πιστούς κατευθύνονταν προς το μοναστήρι του Άμπα Σαμουέλ, στην πόλη Μίνια. Η Μίνια έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης χριστιανών στην Αίγυπτο, περίπου το 50% του συνολικού πληθυσμού είναι Κόπτες.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και τις αρχές τρία οχήματα 4Χ4 με περίπου δέκα ενόπλους, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σταμάτησαν το λεωφορείο, που προέρχονταν από τη γειτονική πόλη του Μπένι Σουέφ, και άνοιξαν πυρ.

Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων, 25 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες είχαν τραυματιστεί, από έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών στην πόλη Τάντα, βόρεια του Καΐρου.

http://www.bankwars.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%af%ce%b3%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%87/
Keywords
Τυχαία Θέματα