ΑΓΡΟΤΕΣ: Επαφές θεσσαλών αγροτών με κυβέρνηση και κόμματα τη Δευτέρα

Στις επαφές τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα τη Δευτέρα στρέφουν την προσοχή τους οι αγρότες από την Θεσσαλία και όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την περιοχή του αεροδρομίου, ωστόσο την ίδια ώρα δυναμικό παρόν δίνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, ενώ κλιμακώνουν

τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες από τα Χανιά.

Ειδικότερα, στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και πάλι αλλά δεν προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων. Καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στις κινήσεις των αγροτών των Σερρών και του Έβρου, ωστόσο αγρότες από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου -στη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια»- αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, η συνεχής βροχή δεν αποτελεί εμπόδιο για τους αγρότες της Πελοποννήσου, που συνεχίζουν να δίνουν δυναμικό παρόν στα πέντε «μπλόκα» που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, πλην Λακωνίας.

Μετά την κατάληψη των διοδίων Σπαθοβουνίου και την διανομή πορτοκαλιών στους διερχόμενους οδηγούς το Σάββατο, την Κυριακή οι αγρότες πήγαν στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας, στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών και για μία ώρα σήκωσαν τις μπάρες αφήνοντας να περνούν χωρίς να πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Τη Δευτέρα, στα δικαστήρια της Κορίνθου, θα δικαστούν οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Κλιμακώνονται και στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς μετά τους αγρότες της «Ενωτικής Ομοσπονδίας» που από την Τετάρτη παραμένουν στον κόμβο «Μεγάλα Χωράφια» της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα και οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Ενότητα».

Η συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων θα γίνει στη θέση «Πλατάνι» στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου, η οποία θα αποκλείεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για μικρό χρονικό διάστημα.
Ωστόσο οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία όσων κινούνται στην Εθνική Οδό.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στη γέφυρα του Κλαδισού από όπου μέσω της πόλης των Χανίων οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στο Πλατάνι.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών κι έτσι δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Δευτέρας στην περιοχή των Δικαστηρίων και της Τετάρτης στα Χανιά.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και Χανίων.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα