ΑΓΡΟΤΕΣ: Αύριο η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης σε 670.000 δικαιούχους

Αύριο, Παρασκευή αναμένεται να γίνει η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, συνολικού ύψους 1,046 δισ. ευρώ, σε 670.000 δικαιούχους αγρότες, ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που θα βοηθήσει περισσότερα από 8.000 άτομα να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει αργά το απόγευμα της Πέμπτης από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ

και τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από το πρωί της Παρασκευής.
Οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορηθούν τα ποσά πληρωμής τους από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

Το 90% των δικαιούχων λαμβάνει ποσά πληρωμής πάνω από το 95% των δικαιωμάτων του. Μόλις 1,31% των παραγωγών, δηλαδή 8.900 παραγωγοί, δεν λαμβάνουν ενίσχυση διότι διαπιστώθηκαν σφάλματα στην αίτησή τους, ευρήματα από ελέγχους ή άλλες αιτίες.

Και γι’ αυτούς τους παραγωγούς, όπως και για όσους έχουν λάβει ποσά μικρότερα από το ύψος των δικαιωμάτων τους, θα υπάρξει δυνατότητα υποβολής διευκρινιστικών εγγράφων, αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε σε επόμενη πληρωμή, εφόσον αυτά είναι αποδεκτά, να τους καταβληθεί η διαφορά.

«Σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας» είπε ο κ. Τσαυτάρης.

Original article: ΑΓΡΟΤΕΣ: Αύριο η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης σε 670.000 δικαιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα