ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ – ΤΑ ΜΜΕ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ, ΤΟ REUTERS ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, με τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας σε όλες τις πηγές αποφάσεων και κυρίως μέσω των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ που … πιάνουν δουλειά στις τράπεζες τον Ιανουάριο, προκαλεί ποικίλα δημοσιεύματα.

- Την Κυριακή 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ το ΕΘΝΟΣ είχε μιλήσει για “οικονομικούς δολοφόνους” γράφοντας για “Στρατιές ξένων που ειδικεύονται στο λόμπινγκ προς τα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων,

εκπρόσωποι εταιρειών που αναλαμβάνουν εργολαβικά την αποδόμηση δημοσίων προσώπων κατά την αγγλοσαξονική πρακτική, ξένοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία μεγάλων πολυεθνικών και αντιπρόσωποι διεθνών οίκων που πιέζουν τις τράπεζες να αγοράσουν κοψοχρονιά δάνεια για να βγάλουν στο σφυρί επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση εξαιτίας της ύφεσης καΑ τακλύζουν τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα”. (στο τέλος του κειμένου, ολόκληρο και πάλι το δημοσίευμα τοπυ ΕΘΝΟΥΣ)

- ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επιτίθεται “στην ομάδα Τέλλογλου”.

Μια ομάδα που, κατά την εφημερίδα, πραγματοποιεί μυστικές συναθροίσεις, αποστολές και χτυπήματα κατά μεγάλων οικονομικών στόχων, παίζοντας παιχνίδια της τρόικα. Την σύνδεση δε του Τέλλογλου και του δημοσιογράφου του Reuters Γκρέι , την περιγράφει μέσα από την αγγλοσαξονική λογοτεχνία:

“Ο κλειστός και μυστηριώδης από κάθε πλευρά κόσμος των μυστικών πρακτόρων, έτσι όπως αυτός περιγράφεται στην αγγλοσαξονική λογοτεχνία, φαίνεται πως ένωσε τους δυο άντρες – τον Γκρέι και τον Τάσο Τέλλογου…”.

Στην ομάδα εντάσσει τον Νικόλα Λεοντόπουλο, έναν απολυμένο , όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, από την παλιά ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ελεύθερο ρεπόρτερ “με ειδίκευση στα νοθευμένα φοινικέλαια για τις αλυσίδες της γρήγορης εστίασης”.

Ποια είναι η γυναίκα … τρωκτικό;

Στην ομάδα σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υπάρχει και μία γυναίκα. Δεν λέει το όνομα της , αλλά την φωτογραφίζει ως εξής.

“Μια κυρια, δημοσιογράφος με πλούσια πείρα στο δικαστικό ρεπορτάζ, αλλά και ενεργό ρόλο στο Παραδικαστικό.

Στην πολυτελέστατη οικία της, κάπου πίσω από το Προεδρικό Μεγαρο, αξίας πολλαπλής απ’ ό,τι αντεχουν οι μισθοί ενός δημοσιογράφου, οργανώνονται γεύματα με σημασία, λένε όσοι παρακολουθουν τα τεκταινόμενα.

Για την ακρίβεια, με παράγοντες θεσμών της χώρας που συνήθως εξ επαγγέλματος… δεν έχουν δουλειά σε τέτοιες συναθροίσεις.

Το πρόβλημα της κυρίας που περιφέρεται από καναλίου εις κανάλιον, διαφημίζοντας ότι θα παρέχει νομικές διευκολύνσεις, είναι ότι έχει “καταστρέψει” όλους τους προηγούμενους εργοδότες της.

Οποιος δικαστικός την βλέπει φοβάται μην τον μολύνει το “τρωκτικό”…”.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

“Η σύγκρουση συμφερόντων αλλά και εξουσιών, σε επιχειρηματικό και μιντιακό επίπεδο, λαμβάνει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας, με φόντο τη σταθερή βούληση της Τρόικας να έχει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις και να διαμορφώσει τα νέα τζάκια εν όψει και των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαία η αφοριστική δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ενώπιον μάλιστα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την «ελληνική ελίτ», η οποία σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο έχει αποτύχει πλήρως και ευθύνεται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας.

Στο οικονομικό και δικαστικό «μέτωπο» σημειώθηκαν δύο σοβαρές εξελίξεις:

-Πρώτον ξέσπασε πόλεμος της εφημερίδας «Έθνος» του Γιώργου Μπόμπολα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

-Δεύτερον, ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης άσκησε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος κατά του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κ. Θέμου Αναστασιάδη.

«Μεγάλες επιχειρήσεις, μέσα ενημέρωσης και τραπεζικό σύστημα βρίσκονται κυριολεκτικώς στην αρένα, υπό το βλέμμα της Τρόικας που έχει πετύχει ήδη τον έλεγχο και τη ροή της ρευστότητας μέσω της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» πολιτικός παράγοντας, ο οποίος γνωρίζει τις εξελίξεις σε Αθήνα και Βερολίνο. Το σκηνικό χάους στα μεγάλα συμφέροντα περιγράφεται και από τις αλλοπρόσαλλες θέσεις που διατυπώνουν τώρα σχετικά με το Μνημόνιο, το οποίο πλέον αγγίζει την καρδιά του σημερινού επιχειρηματικού τοπίου της χώρας.

Η σύγκρουση διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κρίση στα μέσα ενημέρωσης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, η διαφημιστική αγορά έχει μειωθεί δραματικά, ενώ η δυνατότητα προσεχούς δανειοδότησης των media κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής, καθώς επίτροποι της Τρόικας θα ελέγχουν τη ροή και κατεύθυνση των χορηγήσεων, δημιουργώντας ασφυκτικό τοπίο για μεγάλους εκδοτικούς ομίλους αλλά και τις επιχειρήσεις και βιομηχανίες των υπόλοιπων κλάδων.

Ο Μπόμπολας τα βάζει με το Ρόιτερς

Κλιμακώθηκε η κόντρα του ομίλου Μπόμπολα κατά του Ρόιτερς. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στο «Έθνος της Κυριακής», με τίτλο «Η πέμπτη φάλαγγα της Τρόικας στην Αθήνα», όπου η εφημερίδα, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Μπόμπολα, έκανε λόγο για στρατιές ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που επιθυμούν να επηρεάσουν δραστικά τις αποφάσεις στην Ελλάδα, να χειραγωγήσουν την κυβέρνηση και γενικά το πολιτικό σύστημα, αλλά και να συκοφαντήσουν την εγχώρια επιχειρηματική τάξη, ώστε σταδιακά να περάσουν σε ξένα χέρια έναντι εξευτελιστικού τιμήματος οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και τα φιλέτα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

«Ξένα πρακτορεία (λίγα βέβαια και δοκιμασμένα διαχρονικά στην ανθελληνική προπαγάνδα) εκλεκτοί Αγγλοσάξονες δημοσιογράφοι που ειδικεύονταν σε θέματα αγαπημένα των μυστικών υπηρεσιών, επισκέπτονται την Αθήνα σχεδόν ανά εβδομάδα και συντονίζονται με την εγχώρια ‘‘μηχανή’’ και τους παρατρεχάμενούς τους», αναφερόταν στο άρθρο του «Έθνους», ενώ η μάχη πήρε νέα τροπή.

Με τίτλο «Η επιχειρηματικότητα στο στόχαστρο», το «Έθνος» απαντά στο Ρόιτερς, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα πραγματοποιεί έρευνα για το «ούτως αποκαλούμενο σύστημα της διαπλοκής», αποστέλλοντας ερωτηματολόγιο στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ερωτήματα του τύπου, αν οι εφημερίδες προωθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, αν η πολιτική εξουσία επηρεάζεται από ιδιοτελείς στόχους που εξυπηρετούνται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και λοιπά.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το ερωτηματολόγιο του Ρόιτερς «προδίδει αποκαλυπτικά τόσο το σκεπτικό της «δημοσιογραφικής» του καμπάνιας, που επίκειται, όσο και το προαποφασισμένο περιεχόμενό της. Και η εφημερίδα καταλήγει στην απάντησή της προς το Ρόιτερς: «Υποδύεστε τον ερωτώντα, ίσως για να τηρήσετε προσχηματικά τη δεοντολογία, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε, και όπως μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί από πρόσφατες καταχωρίσεις σας για σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου της χώρας».

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

…..”Στόχος της εκστρατείας αυτής, που οργανώνουν ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι , να επηρεάσουν δραστικά τις αποφάσεις στην Ελλάδα, να χειραγωγήσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα συνολικά, να συκοφαντήσουν την εγχώρια επιχειρηματική τάξη και σταδιακά να περάσουν τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και τα φιλέτα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας σε ξένα χέρια, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος.

Το έργο των «οικονομικών δολοφόνων», όπως είναι γνωστοί οι γιάπηδες καταστροφικής αποστολής, είναι σχεδιασμένο βήμα προς βήμα. Τα «κοράκια» με την αλαζονεία μιας διεθνούς σφραγίδας, μιας εταιρείας συμβούλων ή ενός διεθνούς ειδησεογραφικού μέσου εφορμούν από το Λονδίνο. Φτάνουν στην Αθήνα και συνήθως διαθέτουν συνεργάτες από ένα γνωστό παρα-δημοσιογραφικό κύκλωμα που ειδικεύεται για χρόνια σε εκβιασμούς, σκανδαλοθηρία και «ειδικές αποστολές».

Επιχειρούν να περιπλέξουν σε μια ατελέσφορη διαδικασία τις δικαστικές αρχές για να εξασφαλίσουν άλλοθι και πρόκριμα για το επόμενο χτύπημα. Επιδιώκουν να αποδεκατίσουν τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και να θρυμματίσουν τη συνοχή και τις τελευταίες αντοχές της κοινής γνώμης.

Την «κερκόπορτα» βέβαια την άνοιξαν από μέσα Έλληνες. Πρόθυμοι συνεργάτες που αναλαμβάνουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι αμοιβής, κυρίως άνεργοι και περιθωριακοί δημοσιογράφοι.

Αυτή η «μηχανή» έχει το ρόλο της Πέμπτης Φάλαγγας. Στη συνέχεια έπρεπε να βρεθεί και η «έξωθεν βοήθεια». Για παράδειγμα, ένα αξιόπιστο διεθνές ΜΜΕ που να αναλάβει τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής και το βαρύ πυροβολικό στη δουλειά της «φυλετικής κάθαρσης» των μεγάλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία.

Τα ξένα πρακτορεία, «εκλεκτοί» Αγγλοσάξονες δημοσιογράφοι, οι οποίοι ειδικεύονταν σε θέματα γύρω από τη διεθνή τρομοκρατία και το παγκόσμιο εμπόριο όπλων, επισκέπτονται σχεδόν ανά βδομάδα την Αθήνα και συντονίζονται με την εγχώρια «μηχανή» και τους παρατρεχάμενούς τους.

Συναντιούνται με τους εκπροσώπους της τρόικας, τη μόνιμη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, τους παραδίδουν χαρτιά, σημειώσεις, ονόματα, τους μεταφέρουν φήμες, ασκούν πιέσεις εκμεταλλευόμενοι το όνομα του διεθνούς πρακτορείου”.

Keywords
μμε, reuters, τροικα, μμε, reuters, το πρωτο θεμα, πρωτο θεμα, ερχεται, τραπεζες, κοψοχρονιά, κυριακη, θεμα, ελευθεροτυπια, τρωκτικο, κυρια, νέα, σόιμπλε, αθηνα, μνημονιο, media, ελλαδα, ΔΝΤ, εφημεριδες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, το πρωτο θεμα, βερολινο, βημα, γυναικα, δανεια, δουλεια, θεμα, κοντρα, λονδινο, οικονομια, ονοματα, παιχνιδια, πλαισιο, πρωτο θεμα, σημερινη, τα νεα, τζακια, φημες, αγορα, αρθρο, βδομαδα, βλεμμα, γρηγορης, δεοντολογια, δυνατοτητα, δηλωση, υπαρχει, εβδομαδα, επρεπε, ερευνα, ερχεται, ερωτηματολογιο, εφημεριδα, υπηρεσια, υπηρεσιες, κυβερνηση, κυρια, κοψοχρονιά, λογοτεχνια, λογο, μηνες, μπομπολας, ρεπορτερ, ξεπλυμα χρηματος, ομαδα, οικια, οικογενεια, ονομα, πεμπτη, πεμπτη φαλαγγα, ροη, ρολο, συνεχεια, σόιμπλε, σφυρι, φαλαγγα, φοντο, αντρες, ελληνικα, γερμανο, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, καρδια, κυριακη, media, πηγες, σπυρος, θεματα, θεσεις, ξεπλυμα, χερια
Τυχαία Θέματα