ΑΓΟΡΕΣ: Πτώση στη Wall Street και στο πετρέλαιο από δηλώσεις Τραμπ-Πομπέο

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, καθώς οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα επανέφεραν τους φόβους για δασμούς: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε με την Κίνα στο εμπόριο, μπορεί να βάλουμε δασμούς σε επιπλέον αγαθά αξίας $325 δισ. αν θέλουμε» προειδοποίησε ο Τραμπ.

Ο Dow Jones, υποχώρησε κατά 0,09% στις 27.335 μονάδες. Με πτώση 0,34% έκλεισε ο S&P 500 στις 3.004 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 0,3%, κλείνοντας στις 8.222 μονάδες.

ΒΟΥΤΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Πτώση στο πετρέλαιο,

μετά τις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ότι το Ιράν είναι έτοιμο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, καθησυχάζοντας όσους ανησυχούσαν για το γεγονός πως οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης έθεταν σε κίνδυνο τη ροή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Το αμερικάνικο αργό  παράδοσης Αυγούστου, κατέγραψε απώλειες 3,3%, κλείνοντας στα 57,62 το βαρέλι.

Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου κατέγραψε απώλειες  2% και έκλεισε στα 64,35 δολάρια το βαρέλι.

ΧΡΥΣΟΣ

Η ενίσχυση του δολαρίου, άσκησε πιέσεις στον χρυσό.  Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με πτώση 0,2% στα 1.411,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,5%, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, τα οποία αποτυπώνουν μια θετική εικόνα για την αμερικανική οικονομία και περιορίζουν έτσι τις προσδοκίες για «βαθιά» μείωση επιτοκίου από τη Fed τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα