ΑΓΟΡΕΣ: Ντράγκι και FED περιμένουν οι επενδυτές – Μικρές μεταβολές σε Wall και Ευρώπη – Άνοδος πετρελαίου – Πτώση χρυσού στα 1.511,10 δολάρια

Αμηχανία στις συναλλαγές της Δευτέρας τα χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις Ντράγκι την Πέμπτη σχετικά με το μέγεθος και το “ποιόν” της ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να τονωθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, την άλλη εβδομάδα συνεδριάζει η Federal Reserve με την συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών να περιμένει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. (Η κεντρική τράπεζα μείωσε

στα τέλη Ιουλίου τα επιτόκια της κατά 25 μ.β. στο 2% με 2,25%).

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι δήλωσε στα τέλη Ιουλίου ότι το Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας “είναι έτοιμο να προσαρμόσει καταλλήλως όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του”. Τις τελευταίες ημέρες όμως τόσο η Bundesbank, όσο και η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας, έχουν τοποθετηθεί διά μέσω των ηγεσιών τους με “ισχυρή επιφύλαξη” απέναντι στο ενδεχόμενο αυτό. Επίσης, σημαντικός αριθμός τραπεζιτών από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους έχουν διαμηνύσει στον Ντράγκι ότι οι τράπεζες δεν αντέχουν άλλο τα αρνητικά επιτόκια.

Ο Dow Jones κέρδισε 38,05 μονάδες (0,14%) και έκλεισε στις 26.835,51 μονάδες. Ο  S&P 500 υποχώρησε  0,01% στις 2.978,43 μονάδες.Ο Nasdaq έχασε 15,64 μονάδες (-0,19%) κλείνοντας στις 8.087,44 μονάδες.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 2,4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 57,85 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε 1,7% κλείνοντας  στα 62,59 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.

Ο βασιλιάς Salman της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την Κυριακή τον διορισμό ενός από τους γιους του, του πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman, στην θέση του υπουργού Ενέργειας.  Στις πρώτες του δηλώσεις τη Δευτέρα, ο πρίγκιπας Abdulaziz ανέφερε ότι η πολιτική της Σαουδικής Αραβίας δεν θα αλλάξει και η συμφωνία του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του για τον περιορισμό της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα συνεχιστεί.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 0,3% κλείνοντας στα 1.511,10 δολάρια η ουγγιά.

Ευρωπαικές αγορές: Αμηχανία εν όψει του “πακέτου” Ντράγκι

Keywords
Τυχαία Θέματα