ΑΓΟΡΕΣ: Μικρές απώλειες στη Wall – Πετρέλαιο στα 55,70 δολ. – Χρυσός στα 1.284,78 δολ.

Μικρές απώλειες σημείωσαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Ο Dow Jones έχασε 30,23 μονάδες (-0,13%) κλείνοντας στις 23.409,47 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε 19,72 μονάδες (-0,29%) στις 6.737,87 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 5,97 μονάδες (-0,23%) στις 2.578,87 μονάδες.

Επιφυλάξεις, εν αναμονή των κρίσιμων διαβουλεύσεων στο Κογκρέσο για την προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Η Βουλή και η Γερουσία έχουν παρουσιάσει δύο διαφορετικές εκδοχές

του νομοσχεδίου που προβλέπει, μεταξύ άλλων, γενναίες φορολογικές περικοπές για τις επιχειρήσεις και οι νομοθέτες θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να προχωρήσουν σε επώδυνους συμβιβασμούς για να εξασφαλίσουν το τελικό πράσινο φως.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο οι ανησυχίες ότι οι περικοπές φόρων για τις επιχειρήσεις που έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος Trump ενδεχομένως να καθυστερήσουν προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο ήδη ελλειμματικός ομοσπονδιακός προϋπολογισμός.

Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin διαβεβαίωσε πάντως τους επενδυτές ότι η κυβέρνηση δεν θα υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει φορολογικούς συντελεστές πάνω από το 20% για τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός πιθανού συμβιβασμού των σχεδίων που έχουν καταθέσει η Βουλή και η Γερουσία.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σημαντική πτώση στις τιμές του αργού μετά τις αρνητικές προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για την πορεία της ζήτησης και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 55,70 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΧΡΥΣΟΣ

Με κέρδη το συμβόλαιο του χρυσού σήμερα, εξ αιτίας του ασθενέστερου δολαρίου. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,31%, στα 1.284,78 δολ. ανά ουγγιά.

ΑΓΟΡΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ: Ήπια άνοδος, στήριξη από το γερμανικό ΑΕΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα