ΑΓΟΡΕΣ: Η Wall περιμένει τη Fed – Δηλώσεις Τραμπ για Κίνα και επιτόκια

Με μικρές απώλειες η Wall Street εν μέσω επιφυλακτικότητας για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve για τα επιτόκια αύριο.

Ο Dow Jones με απώλειες  -0,09% κλείνοντας στις 27.198,02 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,26% στις 3.013,18 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε κατά -0,24% στις 8.273,61 μονάδες.

“Η Κίνα δεν πάει καθόλου καλά, το χειρότερο έτος των τελευταίων 27 ετών – υποτίθεται

ότι θα ξεκίναγε να αγοράζει αγροτικά προϊόντα [από τις ΗΠΑ] – κανένα σημάδι ότι το κάνουν. Αυτό είναι το πρόβλημα με την Κίνα, δεν παραδίδουν”, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο twitter.

Οι επενδυτές περιμένουν τις αυριανές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της FED.  Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, την ώρα που ο Τραμπ δήλωνε σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι θέλει να δει “μία μεγάλη μείωση των επιτοκίων”.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οι προσδοκίες για μία μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αλλά και στις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι τα εμπορικά αποθέματα υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, οδήγησαν σε μεγάλη άνοδο το αμερικάνικο αργό.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε  2,1% κλείνοντας στα 58,05 δολ. το βαρέλι.

ΧΡΥΣΟΣ

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε  0,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1,429,70 δολ. ανά ουγγιά.

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές – “Βούλιαξε” ο DAX

 

Keywords
Τυχαία Θέματα