ΑΓΟΡΕΣ: “Φτερά” σε Wall-πετρέλαιο από ΗΠΑ-Κίνα – Πτώση χρυσού

Η Wall Street καλωσόρισε την άμβλυνση των εντάσεων στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. Άνοδος, μετά τη διαφαινόμενη πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις. Ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin συνομίλησαν με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He και θα συνομιλήσουν ξανά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Ενισχυτικό της τάσης το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν την επιβολή δασμών σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Η λίστα με τα προϊόντα που θα εξαιρεθούν περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα, λαπτοπ, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, συγκεκριμένα παιχνίδια, οθόνες υπολογιστή και ορισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 372 μονάδες (+1,44%), στις 26.340 μονάδες. Ο  S&P 500 κατέγραψε κέρδη 42,57 μονάδων (+1,48%), στις 2.926 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 152 μονάδων (+1,95%) στις 8.016 μονάδες.

Με άνοδο 4% έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Τρίτη. Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,17 δολάρια στα 57,10 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η τιμή χρυσού σημείωσε πτώση 3,10 δολαρίων κλείνοντας  στα 1.514,10 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τις εξελίξεις για το εμπόριο

Keywords
Τυχαία Θέματα