ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Σταθεροποιητικά οι δείκτες, το ισχυρότερο τρίμηνο της 6ετίας για το ευρώ

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών για τη νομισματική πολιτική να δίνουν τον τόνο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχυόταν 0,24% στις 7.367 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε άνοδο 0,22% στς 12.443 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε κέρδη 0,58% στις 5.184 μονάδες.

Το ισχυρότερο τρίμηνο της εξαετίας αναμένεται να καταγράψει το ευρώ, παρά τη σημερινή του πτώση κάτω από τα 1,14 δολ,

καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε αυτό χάρη στις καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας της ευρωζώνης και τον αντίκτυπό τους στη νομισματική πολιτική.

Σύμφωνα με το Reuters, το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε κατά 0,1% στο 1,1426 δολάριο, αλλά για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7% και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδό του από την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011.

Το ευρώ ανήλθε σε υψηλό έτους μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι την Τρίτη που ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι το σήμα για μείωση των μέτρων στήριξης της οικονομίας μπορεί να δοθεί ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Αν και αξιωματούχοι προσπάθησαν τις επόμενες ημέρες να υποβαθμίσουν τις δηλώσεις αυτές, οι επενδυτές φάνηκαν βέβαιοι ότι η ισχύς της οικονομίας θα τους οδηγήσει σύντομα σε περιστολή των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα