ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Προς τη 2η εβδομάδα απωλειών οι δείκτες

Οι απογοητευτικές αναθεωρήσεις κερδών και μία σειρά υποβαθμίσεων μετοχών από χρηματοπιστωτικούς οίκους επιβάρυναν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τους δείκτες να είναι σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρούσε 0,2%.

Οι επενδυτές πουλούσαν μετοχές για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, αγνοώντας τα συνεχιζόμενα ισχυρά οικονομικά στοιχεία, καθώς η αύξηση των κερδών στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα και αυξήθηκαν οι επιφυλάξεις για το αν θα μπορούσε να συνεχισθεί

το ράλι της αγοράς, σημειώνει το Reuters.

Η μετοχή της Elior έκανε βουτιά 12% σήμερα, καθώς ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος catering της Ευρώπης υποβάθμισε τις προβλέψεις για τα κέρδη του, επικαλούμενος την επίπτωση του τυφώνα Ίρμα. Οι μετοχές της Fresenius SE, της Greene King, της Just Eat, της United Utilities και της H&M υποχώρησαν πάνω από 2% μετά τις υποβαθμίσεις τους από χρηματοπιστωτικούς οίκους.

Η ομιλία του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σήμερα στη Φρανκφούρτη είχε μικρή επίδραση στις μετοχές, παρά το ότι οι χρηματιστές σημείωναν ότι ο τόνος του ήταν πιο αισιόδοξος για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Μεταξύ των εταιρειών που σημείωναν άνοδο, η Vivendi κατέγραφε κέρδη 1,5%, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την αναθεώρηση της πρόβλεψης για την κερδοφορία του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα