ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Πιέσεις με το βλέμμα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας

Στον αέρα βρίσκεται η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, γεγονός που ασκεί εκ νέου πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,7%, στην τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών. Οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος, με τις εταιρίες εξόρυξης, τεχνολογίας και πετρελαίου και αερίου – που είναι οι περισσότερο εκτεθειμένες στην ένταση στο παγκόσμιο εμπόριο- να καταγράφουν πτώση

1%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,6% στις 13.081 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 0,7% στις 7.213 μονάδες.  Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,76% στις 5.849 μονάδες.  Ο FTSE MIB στο Μιλάνο διαπραγματεύεται στις 23.180 μονάδες, με απώλειες 0,73%. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί 0,5% στις 9.180 μονάδες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμο αναμένεται να προχωρήσει στην υπογραφή των νομοσχεδίων που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο και που προβλέπουν την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, κίνηση που αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να εξοργίσει την Κίνα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για μια εμπορική συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα