ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Νευρικότητα με το βλέμμα σε Ιταλία, ΟΠΕΚ

H πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία εν όψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου και ο φόβος για τη μη επίτευξη συμφωνία από τον ΟΠΕΚ για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, προκαλούν νευρικότητα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,44% στις 6.770 μονάδες. Ο DAX

στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,30% στις 10.551 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται οριακά 0,05% στις 4.512 μονάδες. Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει μικρή άνοδο της τάξης του 0,16% στις 16.245 μονάδες.

Οι μετοχές που σχετίζονται με εμπορεύματα να δέχονται νέες πιέσεις ύστερα από την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πρώτων υλών υποχώρησε νωρίτερα κατά 1,7%, καθώς οι τιμές των βασικών βιομηχανικών μετάλλων μειώθηκαν κατά 1-2,2%. Σε αρνητικό έδαφος κινείτο και ο δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου, που σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραφε πτώση 0,4%. Χθες, υποχώρησε κατά 0,8% εξαιτίας της πτώσης των τραπεζών και κυρίως των ιταλικών εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση κεφαλαίου της προβληματικής ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi. Ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης, ωστόσο, σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,5% ύστερα από τις πρόσφατες απώλειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα