ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Μικρή άνοδος, υποτονικό το κλίμα

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω περιορισμένου όγκου συναλλαγών, με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχυόταν 0,44% στις 7.410 μονάδες. O DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε άνοδο 0,16% στις 12.652 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν 0,18% στις 5.244 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο κατά 0,2%, ενώ τα blue chips προσπαθούσαν να διατηρήσουν τα ισχνά κέρδη τους.

Το

ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στα οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ανακοινώνουν οι εταιρίες. Αναλυτές αναμένουν τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιριών να αυξηθούν κατά 9% σε ετήσια βάση, συγκριτικά με 8% για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Thomson Reuters I/B/E/S.

Ο κλάδος των πρώτων υλών κατέγραψε νωρίτερα κέρδη 1%, με τις εταιρίες εξόρυξης Anglo American, Norsk Hydro και Glencore να ηγούνται της ανόδου αφού η τιμή του χαλκού ανήλθε σε υψηλό τρεισήμισι μηνών ύστερα από τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας, της χώρας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα