ΑΓΟΡΕΣ – ΑΣΙΑ: Το αδύναμο γουάν και η G20 οδήγησαν σε πτώση 2,8% τη Σαγκάη

Αρνητικό είναι το κλίμα στα χρηματιστήρια της Ασίας, με το αδύναμο γουάν να οδηγεί σε πτώση 2,8% την αγορά της Σαγκάης. Απογοήτευση επικρατεί στις αγορές και από το γεγονός ότι η Σύνοδος των G20 δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Στις αγορές της Κίνας, εκτός από τη μη απόφαση στους G 20, αρνητικά επέδρασαν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα ο Shanghai Composite υποχώρησε 2,8% στις 2.688 μονάδες. Στο Τόκιο ο Nikkei 225 κατέγραψε απώλειες 1% στις 16.027 μονάδες. Με πτώση 1,39% έκλεισε ο Hang Seng στις 19.097 μονάδες.

Η

Κίνα αναμένει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 1,8 εκατ. εργαζομένων στους τομείς του άνθρακα και του χάλυβα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το Πεκίνο να μειώσει τη βιομηχανική υπερπαραγωγή, δήλωσε ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιν Ουέιμιν.

Ο Γιν δήλωσε ότι οι μειώσεις της παραγωγής θα οδηγήσουν σε κάποιες απολύσεις το 2016, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος πως η απασχόληση θα παραμείνει σταθερή φέτος παρά τις πτωτικές πιέσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αξιωματούχος δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις απολύσεις 1,8 εκατ. εργαζομένων στις οποίες αναφέρθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα