Α.Γκουτέρες: «Σαφής κατανόηση» στις συνομιλίες για το Κυπριακό

16:44 1/7/2017 - Πηγή: BankWars

Μια «σαφής κατανόηση» έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων και τους υποστηρικτές τους αναφορικά με το τι χρειάζεται για να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία για την επανένωση του νησιού, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γκουτέρες, ο οποίος έφθασε χθες Παρασκευή στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, δήλωσε πως είχε το ίδιο βράδυ μια «θετική και προσανατολισμένη

στα αποτελέσματα» συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Προέκυψε πως υπάρχει σαφής κατανόηση των ουσιωδών στοιχείων ενός πακέτου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συνολική διευθέτηση στην Κύπρο», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα, ενώ οι συνομιλίες σε πολιτικό επίπεδο συνεχίζονται.

«Ο γενικός γραμματέας παραμένει πλήρως δεσμευμένος σ’ αυτές τις προσπάθειες για να προσφερθεί στο λαό της Κύπρου μια συνολική διευθέτηση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα