ΑΓΙΟ ΦΩΣ: Η τελετή στα Ιεροσόλυμα και τα 33 κεριά (Video)

Το Άγιο Φως, έγινε δεκτό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τιμές αρχηγού κράτους.

Το φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και διανεμήθηκε στους κυβερνήτες των αεροσκαφών, πολιτικών και στρατιωτικών, για να το μεταφέρουν σε όλη τη χώρα.

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ να εξέρχεται του Παναγίου Τάφου κρατώντας αναμμένα 33 κεριά που

συμβολίζουν τα έτη του Χριστού.

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος μπήκε στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος είχε ελεγχθεί και σφραγισθεί από χθες το βράδυ με βουλοκέρι ώστε να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει κάτι με το οποίο να μπορεί να ανάψει τα κεριά.

Φορώντας μόνο το λευκό στιχάριο ο πατριάρχης Ιεροσολύμων μπήκε στο ιερό κουβούκλιο και βγήκε κρατώντας δεσμίδες με 33 κεριά, όσα τα χρόνια της παρουσίας του Χριστού στη Γη αναμμένες με το Άγιο Φως. Χέρια απλώνονταν από παντού και σε λίγα λεπτά ο ναός γέμισε από φλόγες.

«Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» ανέφερε ο πατριάρχης απευθυνόμενος στους πιστούς που βρισκόταν στο ναό της Αναστάσεως, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως το οποίο συνέχισε το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος ανέφερε πως είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και να παραλάβει το Άγιο Φως, και τόνισε πως το Άγιο Φως αποτελεί μήνυμα χαράς και ελπίδας και θα μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της Ελλάδας.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CBLMRY9s9Gs

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CJRb-j_UPIo

Original article: ΑΓΙΟ ΦΩΣ: Η τελετή στα Ιεροσόλυμα και τα 33 κεριά (Video).

Keywords
Τυχαία Θέματα