Αγία Σοφία : Ξεκίνησε η μουσουλμανική προσευχή, παρουσία Ερντογάν – Ζωντανή εικόνα

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα, η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στη Αγία Σοφία, παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν.

Φορώντας μάσκα και συνοδεία ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας ο Ερντογάν και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, δίνουν το παρών, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά στο έπακρο τη μετατροπή σε τζαμί,  του ανυπέρβλητου βυζαντινού ναού και μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε τι συμβαίνει στην Αγία Σοφία

Ο Ερντογάν με ύφος σουλτάνου μπήκε στην Αγία Σοφία που πλέον είναι στρωμένη με πετρόλ χαλιά

πήρε τη θέση του στην πρώτη σειρά και γονάτισε όπως προβλέπει το τυπικό της μουσουλμανικής προσευχής πάνω στο ειδικό χαλί που χρησιμοποιούν για να προσεύχονται.

Το μαρμαρόστρωτο δάπεδο της Αγίας Σοφίας, καλύφθηκε με μεγάλα χαλιά, χρώματος πετρόλ, ενώ κουρτίνες καλύπτουν τις χριστιανικές τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά στη διάρκεια της προσευχής. Επίσης επάνω σε σκαλωσιές  κρέμονται υφάσματα με εδάφια του Κορανίου σε ισλαμική γραφή.

Πλήθος ανθρώπων, προερχόμενων από διάφορες χώρες του ισλαμικού κόσμου, έχει μαζευτεί έξω και μέσα στο ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρώτη προσευχή της Παρασκευής.

Την προσευχή τελεί ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας, ο οποίος προχώρησε ήδη και στο διορισμό τριών ιμάμηδων και πέντε μουεζίνηδων για την κάλυψη των μουσουλμανικών τελετών.       

Κοσμοσυρροή στο σόου του Ερντογάν

Εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν έξω απ’ την Αγιά Σοφιά με το πρώτο φως της μέρας. Άλλοι βρέθηκαν στην πλατεία, μπροστά απ’ την Αγιά Σοφιά από το βράδυ προκειμένου να προλάβουν να κρατήσουν χώρο για την πρωινή προσευχή.

Γιγαντο-oθόνες και μεγάφωνα έχουν τοποθετηθεί έξω από τον χώρο, ωστε το συγκεντρωμένο πλήθος να μπορεί να παρακολουθεί την τελετή.

#HagiaSophia #AyasofyaCamii Acara pembukaan Masjid Hagia Sophia diisi dengan pembacaan Al-Qur’an oleh Imam Besar Masjid Hagia Sophia Prof. Dr. Mehmet Boynukalın. @haykallmuhammad pic.twitter.com/FTOs7KHpKG

— Hidayatullah.com (@hidcom) July 24, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα