Αύξηση φόρων από Ιανουάριο για αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές και δωρεές – Τρέξτε στους συμβολαιογράφους μέχρι το τέλος του 2018

09:32 9/7/2018 - Πηγή: BankWars

Σοκ για τους φορολογουμένους από την Πρωτοχρονιά του 2019 με την ενεργοποίηση των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ισχύσουν για τον υπολογισμό όλων των φόρων που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία.

Οι αγοραπωλησίες ακινήτων, οι γονικές παροχές και οι δωρεές θα γίνουν ακριβότερες, ενώ θα αυξηθεί και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττουν οι δήμοι μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, εκεί όπου θα έχουμε νέες τιμές ζώνης.

Επισημαίνεται ότι οι φόροι

για τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2018 θα υπολογιστούν με βάση τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, άρα συμφέρει τους φορολογουμένους να τρέξουν στα γραφεία των συμβολαιογράφων για να αγοράσουν ή να μεταβιβάσουν ακίνητα στις περιοχές όπου ανέβηκαν οι αντικειμενικές αξίες.

Βάσει του συμπληρωματικού Μνημονίου ο εφιάλτης των επιβαρύνσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα έχει τέλος. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου του 2019 θα γίνει νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξίων, ενώ μία ακόμη αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, ώστε αυτές να ευθυγραμμιστούν με τις εμπορικές τιμές, θα γίνει το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα