Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στη Γερμανία – 4 νεκροί και 30 τραυματίες

20:23 7/4/2018 - Πηγή: BankWars

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και τριάντα τραυματίστηκαν όταν ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε ομάδα πεζών που βρίσκονταν στην παλιά πόλη του Μούνστερ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Το βαν έπεσε πάνω σε θαμώνες του καφέ εστιατορίου «Kiepenkerl», που είναι από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Ο οδηγός αυτοκτόνησε επιτόπου χρησιμοποιώντας το όπλο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται

για κακόβουλη ενέργεια.

«Αδιευκρίνιστα» παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο του Μούνστερ, με ανακοίνωσή του ζητεί δωρεές αίματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του, καθώς οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε «στενή ανταλλαγή» πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

«Τρομακτικές ειδήσεις από το Μούνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

«Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.

Keywords
Τυχαία Θέματα