Αυτή είναι η νέα “Πρώτη Κυρία” της Βραζιλίας – Η σύζυγος του Προέδρου Michel Τerner

Πρώην μοντέλο, η Marcela Temer είναι πλέον η πρώτη κυρία της Βραζιλίας, μετά την προσωρινή(;) καθαίρεση της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ. Η σύζυγος του νέου Προέδρου, 42 χρόνια νεότερη από τον 75χρονο άνδρα της Michel, ήδη μπήκε στο “στόχαστρο” των ΜΜΕ, πολλά από τα οποία την κατηγορούν ότι ξοδεύει πολλά εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία για προσωπικά της έξοδα.

Η Marcela, που έχει κάνει tattoo στο λαιμό της το όνομα του συζύγου της, πήγε με την μητέρα της και τον γιό της

για ψώνια στο Μαϊάμι για να γιορτάσουν την μέρα του παιδιού.

Η Marcela αρνήθηκε να μετακομίσει στο Jaburu Palace όπου είναι η επίσημη κατοικία του Βραζιλιάνου προέδρου και πείστηκε μόνο όταν έπρεπε να αποφασίσει αν θα βαραίνει τον προϋπολογισμό τσάμπα.

Ο πρόεδρος Temer έχει σπίτι στο Sao Paolo το οποίο νοικιάζει για 20.000 δολάρια, ενώ πληρώνει και 52 άτομα προσωπικού, παρά το γεγονός ότι πηγαίνει μόνο κάποια σαββατοκύριακα.

Πώς ανατράπηκε η Ρούσεφ

Η «Σιδηρά Κυρία» της Λατινικής Αμερικής όπως την αποκαλούν, η Ντίλμα Ρούσεφ, βρίσκεται κατηγορούμενη από την αντιπολίτευση για παραβίαση δημοσιονομικών κανόνων. Κατηγορείται πως με «δημιουργική» λογιστική «μαγείρεψε» τα δημοσιονομικά μεγέθη, προκειμένου να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές του 2014, θάβοντας την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Η αντιπολίτευση ξεκίνησε μια εκστρατεία για την παραπομπή της Ρούσεφ στη Δικαιοσύνη. Σε αυτή την προσπάθειά της βρήκε συμμάχους ακόμη και στο χώρο των συνεργατών της Ρούσεφ. Μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας από το 2011 Μισέλ Τέμερ, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος της Βραζιλίας, που έσπασε τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Μετά την αποπομπή της ο Τέμερ ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος.

Ο διάδοχος της Ρούσεφ, Μισέλ Τέμερ, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Petrobas αλλά και σε άλλες υποθέσεις διαφθοράς, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έστειλε μήνυμα ενότητας. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως επιδίωξή του είναι να παραμείνει στον προεδρικό θώκο έως τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε και λήγει η προεδρική θητεία. Στις προτεραιότητες του σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στη Βραζιλία είναι η αλλαγή του συνταξιοδοτικού και φορολογικού και η ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών.

Σημειώνεται, ότι όχι μόνο ο Τέμερ αλλά και πολλά από τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας βρίσκονται υπό έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς.

Με την ανάληψη της προεδρίας έχει πλέον τη δυνατότητα να περάσει νομοθετήματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις έρευνες…

Keywords
Τυχαία Θέματα