Αεροπορικό δυστύχημα – Βρέθηκαν στην Κερασιά στην Κομοτινή τα συντρίμια του CT2K

Στο χωριό Κεράσια, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Κομοτηνής, βρέθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις φτερό μονοκινητήριου αεροσκάφους, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου CT2K.

Το αροπλάνο με δύο επιβαίνοντες απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και αναφέρθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα αναφέρθηκε η εξαφάνιση του.

Συγκεκριμένα, στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη δύο αεροσκάφη τύπου CT2K

με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία.

Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος. Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος

Φτερό μονοκινητήριου αεροσκάφους που βρέθηκε στην Κερασιά Ροδόπης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Κομοτηνής, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΜΠΕ, την πτώση του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 12.35, με προορισμό το Βουκουρέστι.

Την πυροσβεστική οδήγησε στο σημείο της πτώσης, το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, που απογειώθηκε περίπου στις 17.00 για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το σήμα του οποίου χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ζευγάρι, που επέβαινε στο μονοκινητήριο.

Tο αεροπλάνο είναι τύπου CT2K και είχε απογειωθεί με ακόμη ένα αεροπλάνο ίδιου τύπου επίσης με δύο άτομα, όταν, στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

Γύρω στις 5 το απόγευμα, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου.

Λίγο αργότερα Super Puma της Λήμνου, απογειώθηκε για την αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν δυο Ουκρανοί και είχαν προορισμό τη Ρουμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα