Άδωνις: Διαφωνήσαμε με την τρόικα για τα φαρμακεία

13:07 5/3/2014 - Πηγή: BankWars

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον REAL FM αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα.

«Γενικά με την τρόικα εμείς ως υπουργείο Υγείας πήγαμε καλά, υπό την έννοια ότι στην αξιολόγηση του δικού μας προγράμματος πήραμε άριστα. Ο,τι είχαμε αναλάβει να κάνουμε το έχουμε κάνει και το πιστοποιήσαν κι αυτοί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. O υπουργός πρόσθεσε: «Στο κομμάτι των φαρμακείων

έχουμε μία διαφωνία γιατί εμείς θεωρούμε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολό του η λεγόμενη εργαλειοθήκη».

Για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα ο υπουργός Υγείας είπε: «Με τον κ. Χατζηδάκη έχουμε βγάλει από τον Νοέμβριο μία κοινή υπουργική απόφαση και μπορούν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ όλες οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. Ομως έχουμε διαφωνία στο να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ τα φάρμακα».

Στο ερώτημα αν θα μπορούν να ανοίξουν φαρμακεία και οι μη φαρμακοποιοί, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Το επιχείρημα για το οποίο είμαστε αντίθετοι είναι ότι όταν μας λένε ότι έχουμε πάρα πολλά φαρμακεία στην Ελλάδα – και αυτή είναι η αλήθεια- δεν μπορούμε να ανοίγουμε τον χώρο αυτό με έναν τρόπο ώστε να γίνουν κι άλλα».

O υπουργός υγείας παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός για τη φαρμακευτική δαπάνη είναι χαμηλός, προσθέτοντας ωστόσο, ότι η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση.

Original article: Άδωνις: Διαφωνήσαμε με την τρόικα για τα φαρμακεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα