Αχταρμάς καταγγελιών Τσίπρα και Μητσοτάκη – Ευτυχώς, πέρασε η ώρα και πήγαν για ύπνο

Χωρίς φρένο, χωρίς ήθος, χωρίς αποδείξεις, με λόγια του αέρα και υποννοούμενα άνευ σημασίας για τους πολίτες, οι “καυτές” δευτερολογίες Τσίπρα – Μητσοτάκη. Αχταρμάς αλληλοκαταγγελιών που όσοι είχαν την υπομονή να τις παρακολουθήσουν, είτε ήταν κομματικά ενταγμένοι. είτε …γερουσία που θυμήθηκε τις πολιτικές κόντρες της δεκαετίας του ’80. Νέος άνθρωπος, δημιουργικός που να παρακολούθησε αυτό το θέαμα, χωρίς να τον

πληρώσει κανείς, δύσκολα θα έμενε στους τηλεοπτικούς δέκτες…

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά την δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας τον οτι δεν ανεφέρθηκε στο θέμα της Siemens για την οποία ζήτησε εξηγήσεις. «Ζήτησα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ. «Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε. «Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο. Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς» είπε ο πρωθυπουργός.

«Κύριε Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον “Κήρυκα Χανίων”. Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα. Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες.

«Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του , καταλήγοντας ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι «από τη μιά ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.»

Προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«Δεν ακουσα κουβέντα απο την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό» είπε ο Πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης». «Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».

Kυριάκος Μητσοτάκης: «Είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός αυτής της χώρας»

Πολύ υψηλούς τόνους κράτησε ο κ. Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο πρωθυπουργός μιλάει με χυδαιότητα κάτι που επιβεβαιώνει την κατάρρευση της πολιτικής του.

«Είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός αυτής της χώρας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «Το ληξιαρχείο της ιστορίας πολύ σύντομα θα λέει ότι θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός. Είστε ο πρωθυπουργός που υποσχέθηκε την 13η σύνταξη, που είπε πως θα σταματήσει τις αποκρατικοποίησεις. Που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και τώρα γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο. Καλό θα είναι να απολύσετε τους συνεργάτες του που σας γράφουν αυτά που λέτε» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «Χάσαμε 25 δις ευρώ από τους χειρισμούς τους δικούς σας και την περίφημη ανακεφαλαιοποίηση. Αυτή η εξεταστική επιτροπή που έχουμε πει θα γίνει και θα διερευνήσει τις ευθύνες για την ζημιά που υπέστην ο έλληνας φορολογούμενος»

Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δάνεια ως κόμμα και του υπενθύμισε την επιστολή του στον κ. Ράπανο για να ζητήσει δάνειο.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σημερινό Εurogroup όπου δεν ενέκρινε όλη την δόση.
Παράλληλα όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε αν θα έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στην Βουλή, όπως έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όσον αφορά την δικαιοσύνη ο κ. Μητσοτάκης είπε πως βάσει όσων είπε ο κ. Τσίπρας φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη πως η δικαιοσύνη πρέπει να λαμβάνει υπ όψιν της την λαϊκή βούληση και τόνισε πως δεν αφήσει την Ελλάδα να γίνει λαϊκή Δημοκρατία.

Για την Siemens, αφού προκλήθηκε από τον πρωθυπουργό, είπε πως όντως υπάρχει σκάνδαλο και η ΝΔ πέτυχε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Όσον αφορά την εφημερίδα Κήρυκα Χανίων είπε πως έχει εγγύηση έναν τέως πρωθυπουργός και μία μεγάλη ακίνητη περιουσία, λέγοντας πως πρέπει να ντρέπεται ο κ. Τσίπρας.

Tέλος ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου εκλογές απο τον κ. Τσίπρα «για να μετρηθούμε» όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα