Α. Τσίπρας: Τι είπε για χρέος, ευρωεκλογές, προεδρία – “Η μπάλα στην εξέδρα” για Τατσόπουλο

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ανταποκριτές ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, διαπιστευμένων στις Βρυξέλλες, στα γραφεία του κόμματος.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για θετική έκπληξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές του Μαΐου,

τόνισε εκ νέου την ανάγκη διαγραφής μέρους του δημοσίου χρέους, τονίζοντας μάλιστα ότι η χώρα αντιμετωπίζει βαθιά ανθρωπιστική κρίση, ενώ κληθείς να απαντήσει για την απουσία του στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μετέχουμε σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης».

Παράλληλα, τόνισε ότι μόλις το 2% των δανείων που έχει λάβει η χώρα κατευθύνθηκε για τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα:

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών του Μαΐου για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Πρόσθεσε δε, ότι «είμαστε πιο “ευρωπαϊστές” από τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γιατί η δική μας πολιτική βασίζεται στις αξίες και τις αρχές τις αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής που υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αμέσως μετά τον πόλεμο. Δεν δηλητηριάζει την Ευρώπη με το νεοφιλελευθερισμό και δεν τη διαλύει».

Ερωτηθείς για την άρνησή του να παραστεί στην εκδήλωση ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, τόνισε πως «δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές φιέστες της κυβέρνησης» και συμπλήρωσε ότι «τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μνημονίου είναι καταστροφικά τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία».

Επίσης, επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ανάγκη διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους , στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους, κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης Χρέους του Λονδίνου για τη Γερμανία το 1953, η οποία θα ρυθμίσει οριστικά το συνολικό πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «η Προεδρία της Ε.Ε. προσφέρει το έδαφος για να αναδειχτούν αυτά τα κρίσιμα πολιτικά θέματα, ωστόσο η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει τα πάντα για να τα κρύψει».

“Η μπάλα στην εξέδρα” για Τατσόπουλο

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Αλ.Τσίπρας εξερχόμενος για λίγα λεπτά από την αίθουσα της συνεδρίασης δήλωσε ότι : «Δεν διαγράφουμε κανέναν, αλλά δεν κρατάμε και κανέναν με το ζόρι». Σύμφωνα με πληροφορίες σε ανακοίνωση του προεδρείου που θα εκδοθεί θα αποδοκιμάζονται πολιτικά οι απόψεις του κ. Τατσόπουλου ενώ το θέμα θα τεθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της ΚΟ την επόμενη Τετάρτη.

Original article: Α. Τσίπρας: Τι είπε για χρέος, ευρωεκλογές, προεδρία – “Η μπάλα στην εξέδρα” για Τατσόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα